Dodijeljena životna nagrada “Nišvila”: Priznanje za Beti Đorđević

Tanjug
Dodijeljena životna nagrada “Nišvila”: Priznanje za Beti Đorđević

NIŠ - Pjevačica raskošnog glasa i istančanog osjećaja za džez interpretaciju Beti Đorđević ovogodišnja je dobitnica nagrade “Nišvil” džez festivala za životno djelo, saopštili su organizatori “Nišvila”.

Nagrada će joj biti uručena 10. avgusta, a publici festivala predstaviće se na otvaranju “Nišvila” 11. avgusta, kada će izvesti nekoliko numera uz pratnju “Nišvile big benda”.

Dosadašnju karijeru Beti Đorđević - dugu pet decenija - obilježilo je nekoliko velikih hitova iz zlatnog doba jugoslovenske zabavne muzike tokom sedamdesetih, kada je sarađivala sa vrhunskim kompozitorima i aranžerima, ali i nepristajanje na bilo kakve kompromise, odnosno kategorično odbijanje da se zarad održavanja popularnosti prikloni trendovima sumnjivog umjetničkog kvaliteta.

Umjesto snimanja novih pjesama, velikih koncerata i gostovanja na televiziji, a sve to sa muzikom koju, kako sama kaže, “ne osjeća i lično ne prihvata” - izabrala je da za probranu publiku u klubovima izvodi džez i soul program i upravo to joj je donijelo takoreći kultni status kod poštovalaca kvalitetne muzike.

Velikim koncertom u beogradskoj “Kombank” dvorani Beti Đorđević je nedavno obilježila pet decenija na sceni, a prilika da još veći auditorijum čuje kako ona izvodi neke od svojih hitova, ali i džez standarde, biće 11. avgusta ove godine na “Nišvilu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana