Danica Radojičić Nina - Glas je moj najveći adut

Marija Karajlić
Danica Radojičić Nina - Glas je moj najveći adut

Mislim da ljudi osećaju da sam iskrena, otvorena i vjerujem da čuju moje glasovne sposobnosti. Glas je sasvim sigurno moj najveći adut, a poslije toga ide osmeh.

Rekla je to "Glasu Srpske" pjevačica i ovogodišnja predstavnica Srbije na "Evrosongu" Danica Radojčić Nina.

- U ovom trenutku za mene planiraju drugi, tako da ne mogu da kažem da li postoje planovi za nastup u Srpsku, ali svakako da bih voljela da baš u Banjaluci otpjevam pjesmu "Čaroban" i ako bude postojala takva prilika rado ću se odazvati - istakla je Nina.

Ističe da se utisci polako "slažu" poslije ovog prestižnog takmičenja.

- Bilo je to ogromno iskustvo, tamo smo proveli 15 dana i mnogo je utisaka koji će tek vremenom da zauzmu pravo mjesto u mom životu. U pitanju je velika manifestacija koja je promenila život mnogim pjevačima - istakla je Nina.

Naglasila je da je bila velika čast biti predstavnik svoje zemlje na ovakvoj manifestaciji.

- To je jedinstven i predivan osećaj. U konkurenciji su bila 43 izvođača, a interpretirajući pesmu vrsnog kompozitora Kristine Kovač, želela sam da predstavim Srbiju u jednom malo drugačijem svetlu i smatram da smo u tome uspeli. Kritike su bile sjajne, a i plasman je dobar - ponosna je Nina.

Otkrila je da ima planova kada je u pitanju snimanje novog materijala.

- U saradnji sa PGP RTS-om biće novih ostvarenja ali ne mogu da preciziram kada će biti realizovani, to ćemo odlučiti u nastupajućem periodu. Verujem da će album biti u mom stilu, retro ali i moderan pop zvuk - kaže Nina.

Dotakla se i nastupa na festivalima, za koje kaže da su odličan način za afirmaciju mladog izvođača.

- Startovala sam na festivalima i mnogo ih volim. Pevala sam na nekoliko njih u organizaciji Dečijeg kulturnog centra, na Festivalu dece kompozitora, u Bugarskoj, Makedoniji, Sloveniji, Engleskoj... – nabrojala je Nina.

Naglašava da joj je trenutno prioritet ipak polaganje ispita na Farmaceutskom fakultetu koji je upisala u Beogradu.

- Za sada sam koncentrisana isključivo na fakultet, jer me očekuje junski rok. Moram da učim i polažem ispite, to mi je osnovna obaveza. O svim eventualnim nastupima razmišljaću kada za to dođe vreme – kategorična je Nina.

Internet otkriće

Nina napominje da je Kristina Kovač otkrila kada je pogledala snimak na "Jutjubu" sa jednog muzičkog festivala za djecu.

- Pronašla je moj broj i pozvala me. U prvi mah sam mislila da se neko šali sa mnom, ali sam uskoro shvatila da je to zaista jedna od sestara Kovač. Vidjele smo se sutradan, čula me je kako pjevam i to je bio početak naše saradnje koja se nastavila i do danas je uspešna i korektna. Ona je sjajan profesionalac ali i pedagog - rekla je Nina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana