Dafi trijumfovala na dodjeli Brit Awords

Glas Srpske
Dafi trijumfovala na dodjeli Brit Awords

Mlada velška debitantkinja Dafi (24), neočekivana je pobjednica dodjele britanskih muzičkih nagrada "Brit Awords", koje su održane u srijedu uveče.

Dafi je s albumom "Rockffery" osvojila nagrade za najbolji britanski album, najbolju pjevačicu i najboljeg debitanta. Tri nagrade zapečatile su sjajnu godinu za Dafi, donedavno relativno nepoznatu muzičku umjetnicu. Njen prvjenac "Rockffery" prošle godine bio je najprodavaniji album u Britaniji, a osvojio je i američki "Gremi" za najbolji pop-album.

Najboljom britanskom grupom proglašena je "Elbow", a najboljim singlom pjesma "Promise" grupe "Girls Aloud". Najbolji muški izvođač je Paul Veler, a nagradu za najbolji nastup uživo dobila je grupa "Iron Maiden". Dvojac iz grupe "Pet Shop Boys" dobio je nagradu za životno djelo.

Najveći gubitnici "Brit Awords" su članovi grupe "Coldplay" kojima ni četiri nominacije nisu bile dovoljne za neku od nagrada.

U međunarodnim kategorijama najveći dobitnici su američki rokeri "King of Lion" s osvojene dvije nagrade - za najbolju grupu i najbolji album. Najbolji pjevači su Kanije Vest i Keti Peri.

DUFFY -  "WARWICK AVENUE"  /video/



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana