Čola u Baru, Brega u Beogradu

Glas Srpske
Čola u Baru, Brega u Beogradu

Najpopularniji balkanski muzički brend Goran Bregović, zajedno sa svojim "Orkestrom za svadbe i sahrane", Marijom Šerifović i Anom Stanić, nastupiće na glavnom beogradskom trgu. Beograđani koji više vole narodnjake ove godine imaju zagarantovano najluđi provod jer će na Beogradskom sajmu nastupiti Aca Lukas i Šako Polumenta.

Beogradski pop-rok sastav "Bajaga i Instruktori" sviraće na dočeku Nove godine na gradskom trgu u Herceg Novom.

Posjetioci će na besplatnom koncertu uz najveće hitove "Bajage i Instruktora" dočekati ponoć, a posebna poslastica biće izvođenje svih pjesama sa albuma "Prodavnica tajni" (1988), povodom jubileja, 20 godina od njenog objavljivanja.

Najpopularniji pjevač na prostorima bivše Jugoslavije, a i šire, Zdravko Čolić odlučio je da za Novu godinu nastupi u Crnoj Gori, u Baru. Pored primamljive finansijske ponude, jedan od razloga što je Čola prihvatio da pjeva u Baru je činjenica da je posljednji put u ovom gradu nastupio prije gotovo tri decenije.

U Budvi će ove godine nastupiti najveća folk zvijezda svih vremena Lepa Brena, koja će u novogodišnjoj noći zapjevati na trgu ispred zidina Starog grada, gdje su ranijih godina nastupali Zdravko Čolić, Ceca, Dino Merlin i drugi, a 1. januara će nastupiti "Novi fosili" i poznati pjevač Boris Novković.

Hrvatski pjevač Masimo Savić i Luis biće glavne zvijezde novogodišnjeg provoda na otvorenom u Novom Sadu.

Predstavnici grada Novog Sada najavili su da će od 21 do 22 časa nastupiti novosadski bendovi koji su učestvovali u projektu "Neki novi klinci", a poslije njih Masimo do ponoći, pa Luis do dva časa ujutru.

Jedna od najpopularnijih pjevačica narodne muzike Seka Aleksić za Novu godinu odlučila je da nastupi u njemačkom gradu Dizeldorfu. Poslije brojnih ponuda, poznata folkerka se odlučila za nastup u ovoj diskoteci jer su joj ponudili najbolje uslove, uključujući i veoma visok honorar.

Banjolučani će novogodišnju noć u svom gradu moći da dočekaju sa deset domaćih izvođača, koji će nastupiti na dvije odvojene bine, od kojih će se jedna nalaziti na Trgu Krajine, a druga u parkiću.

Novogodišnji program počeće u 19 časova, a na trgu će nastupiti "Krajiški trubači", Maja Tatić, grupa "Saund Bit", Svetlana - Ceca Vidović u pratnji Slobodana Vidovića na harmonici, te grupa "Treća smjena", koja će nastupati do 1.30 časova. U parkiću će nastupati grupe "Balkan ekspres", "Dip in džoj" i "Afrodizijak", te di-džej Jovo.

Bogat program očekuje i Prijedorčane, koje će od 22 časa, nakon predgrupa, u novu godinu uvesti popularna grupa "Riblja čorba".

Građane Bijeljine za Novu godinu zabavljaće popularna pop grupa "Neverne bebe", a koncert će trajati od 23 časa do 1.30 poslije ponoći.

U Sarajevu doček Nove godine biće organizovan ispred "Vječne vatre", a Sarajlije će tokom najluđe noći zabavljati Laka, "Irini i Stort", "Letu štuke", "Bosnian akvarel" i "Sarajevo Drum Orkestar".

Honorari

Sudeći prema honorarima, ekonomska kriza izgleda nije bila tema organizatora dočeka nove godine. Najbolje plaćeni izvođači i ove godine biće Zdravko Čolić i Goran Bregović. Čola će za nastup u Baru dobiti 100.000 evra, koliko će dobiti i Brega.

Opština Budva je za novogodišnju proslavu izdvojila 200.000 maraka, od čega Lepoj Breni ide 120.000 maraka, a 80.000 će podijeliti "Novi Fosili" i Boris Novković.

Folk pjevačica Seka Aleksić za nastup na novogodišnju noć u Njemačkoj dobiće 70.000 evra i još 30.000 evra za reprizu.

Pjevači u Hrvatskoj ove godine će zaraditi malo više nego u Srbiji, pa će tako Severina za nastup u Puli dobiti 60.000 evra, Oliver Dragojević za doček nove godine u Zagrebu dobiće 40.000 evra, dok će Džiboni za nastup u Rijeci dobiti 35.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana