Britni zaljubljena u svoj novi album

Nikola Lugić
Britni zaljubljena u svoj novi album

Pop zvijezda Britni Spirs objaviće novi album početkom iduće godine, a ponovo sarađuje sa producentom njenog najvećeg hita "...Baby One More Time".

Švedski producent Maks Mara, koji je i zaslužan za planetarni uspjeh problematične "pop princeze", uradiće pola albuma, dok će za drugu polovinu biti zaslužan producent Dr Luk.
- Ona je fantastična. Veoma sam uzbuđen zbog ovog projekta, jer na njemu sarađujem i sa Maksom - izjavio je Dr Luk koji je ranije sarađivao sa Avril Lavinj i Keti Peri.

Na albumu će se nalaziti 12 pjesama od kojih će se na jednoj zajedno sa Britni pojaviti i Ledi Gaga. Iako Gaga trenutno "tuče" Britni u svim kategorijama, te je ubjedljivo najbolje praćena pjevačica na društvenoj internet mreži "Tviter", Britni tvrdi da nije ljubomorna.

- Ja sam njen veliki fan i kada je riječ o saradnji sa njom sve je moguće - rekla je Britni za engleski "Pop magazin".

Prije nekoliko dana Britni je na svom "Tviter" profilu objavila da je prezadovoljna novim albumom, te otkrila kada bi on mogao izaći.

- Skoro sam gotova sa novim albumom i najvjerovatnije će u prodaju izaći u martu iduće godine. Zaljubljena sam u njega! - napisala je Britni, ne otkrivajući još ime albuma.

Britni je posljednji album "Cirkus" objavila 2008. godine ali on nije naišao na najbolje kritike. Publika ga je i pored loših kritika dobro prihvatila što je bio i veliki pjevačicin povratak poslije bezbroj skandala.

Američka pjevačica, tekstopisac, glumica, plesačica i autor, Britni Džin Spirs, rođena je 2. decembra 1981. godine. Procjena je da je do danas prodala više od 100 miliona albuma širom svijeta. Označena je kao osma na listi najprodavanijih ženskih izvođača u SAD, sa prodatih 36 miliona ploča. Njen uspjeh kao solo pjevačice podržan je njenim drugim radovima u medijima. Pojavila se u nekoliko filmova i programa na televiziji, napisala je dvije knjige, potpisala nekoliko ugovora za reklamiranje različitih proizvoda, uključujući i njenu liniju parfema. Britni je rođena i odrasla u Kentvudu u saveznoj državi Luizijana od majke Lin, učiteljice u osnovnoj školi i oca Džejmija, građevinskog konstruktora. Svoj proboj na muzičku scenu pokušala je već u osmoj godini života kada se prijavila na audiciju za šou "Miki Maus Klub". Međutim, nije prošla audiciju, jer su se producenti složili da je premlada za javni nastup. Zahvaljujući jednom od producenata koji je bio oduševljen njom, Britni je dobila agenta u Njujorku. Zahvaljujući tome, ona je sa majkom i mlađom sestrom živjela na Menhetnu gdje je nekoliko mjeseci pohađala "Profesional Performing Arts School ". Uskoro su došli i prvi uspjesi, te 1991. godine glumi opsjednuto dijete u filmu "Ruthless", koji je baziran na filmu strave i užasa iz 1956. godine "The Bed Seed". Sa 11 godina je ponovo otišla na audiciju "Miki Maus Kluba" i prošla je. Stoga je 1993. i 1994. godine živjela u Orlandu, gdje je emisija snimana. Tada je boravila u paviljonu u kojem je bila cijela ekipa, a pored nje u emisiji su nastupala dva buduća člana grupe En Sink i Keri Rasel, buduća zvijezda serijala Felisiti. Poslije završetka snimanja "Miki Maus Kluba", Britni se upisala u srednju školu u rodnoj Luizijani. Pošto se strast prema muzičkoj sceni nije smirila, ona u svojoj 15. godini odlazi u Njujork na razgovor sa čelnicima muzičke kuće "Dživ Rekords". Sa njima je potpisala ugovor i sljedeće dvije godine snimala je njen debi album sa producentima Erikom Fosterom i Maks Martinom.

Album "Baby One More Time", kojim je postigla najveći uspjeh snimljen je početkom 1998. godine, ali nije pušten u prodaju do 12. januara 1999. godine. Za to vrijeme, Britni je radila promotivne nastupe u trgovačkim centrima širom Sjedinjenih Država. Poslije objavljivanja, album se našao na vrhovima muzičkih top lista što ga je učinilo prvim debitantskim albumom koji je postao album godine u SAD. Muzički spot u kojem je ona odjevena kao stidljiva katolička srednjoškolka takođe je stigao do prvih mjesta top lista muzičkih spotova. Do septembra 1999. godine album se prodao u preko šest miliona primjeraka. Nešto prije toga, u junu iste godine Spirs je krenula na svoju prvu solističku turneju. S obzirom na broj prodatih albuma i njenu popularnost, možda nije potrebno reći da su njeni koncerti bili veoma dobro posjećeni. Iste godine osvojila je mnogo nagrada za najboljeg ženskog izvođača, najbolju pop pjevačicu, najboljeg novog izvođača i najbolju pjesmu.

Privatni život

Tokom druge polovine 2004. godine, Britni je objavila da uzima odmor. U julu Britni se vjerila sa Kevinom Federlajnom, tri mjeseca nakon što su se sreli. Zapostavila je svoju karijeru da bi se posvetila porodičnom životu. Ubrzo se udaje i 14. septembra 2005. rodila je sina. Svog drugog sina rodila je 12. septembra u Los Anđelesu 2006. godine. Poslije samo nekoliko dana Spirs je podnijela zahtjev za razvod od Federlajna 7. novembra, navodeći nepomirljive razlike i tražeći i fizičko i pravno starateljstvo nad njihovo dvoje dece. Tokom razvoda Britni su pratili razni medijski skandali poput rehabilitacije, brijanje glave na ćelavo, oduzimanja djece...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana