Bora Čorba: Dogovorili smo se da umremo na bini

GS
Bora Čorba: Dogovorili smo se da umremo na bini

LjUBLjANA - Legendarni frontmen rok grupe „Riblja čorba“, Bora Đorđević, nalazi se u lošem zdravstvenom stanju.

Slovenački ljekari se bore za njegov život u Ljubljani, a i menadžer Bane Obradović je potvrdio da je pjevač intubiran. Do komplikacija je došlo zbog posljedica bolesti pluća.

Jednom prilikom, roker je pričao kako se nosio sa smrću svog vjernog basiste, Miše Aleksića, koji je preminuo 2020. godine od posljedica korona virusa. Taj gubitak mu je jako teško pao.

Bora je istakao da mu neće oprostiti što ga je izdao i umro prije njega:

Ne mogu o tome da pričam, to je toliko potresno da Miša za deset dana ode. Mi smo se dogovorili da nas dvojica umremo zajedno na bini, ali je on poranio, izdao me je. Vjerujem da bi i on želio da nastavimo da radimo - rekao je ranije Đorđević duboko potresen Aleksićevom smrću.

Rokeru je bilo teško da svira, a u Mišinu čast je održao koncert posthumno:

Bilo je strašno, strašno... Navikao sam da 43 godine Miša uvijek bude sa lijeve strane, da vidim njegovo nasmijano lice... Bez njega je sasvim drugačije. Imali smo sreću da čovjek koji je radio sa nama kao svjetski tehničar, Ivan Stanković, uzme bas gitaru u ruke. Imali smo desetak koncerata, na svakom koncertu bio je minut aplauza za Mišu Aleksića. Stalno mi nedostaje. Navikao sam da sa njim stalno pričam... Uhvatim telefon da ga pozovem i shvatim da ga nema. Bio mi je prijatelj, kao brat... Strašno mi nedostaje - rekao je neposredno nakon Mišine smrti Bora u Beogradskoj hronici i dodao:

- Počeli smo da pravimo album prije nego što je preminuo. Napravio sam tekst, on je uspio i da odsvira u jednom studiju, sačuvali smo tu bas gitaru, a mi smo otpjevali, izdaćemo to na novom CD-u. Zove se „Dve gitare“: „Ne trošite džabe pare, nisam tol'ko važan lik, ukrstite dvije gitare, nek' to bude spomenik.“

U jednom od intervjua je priznao da bez Aleksića više nikad ništa neće biti isto.

- Moj brat Miša je bio pokretačka snaga benda i ne znam kako bez njega - rekao je Bora Čorba za 24sedam i naglasio da je Mišin odlazak, osim za njegovu porodicu i prijatelje, strašan udarac za „Riblju čorbu“:

- Da, udarac od koga se ne oporavlja!, pišu Večernje novosti
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana