Bob Dilan najavljuje živi album

Tanjug
Foto: Agencije

Čuveni američki kantautor Bob Dilan najavio je da će 2. juna objaviti živi album "Shadow Kingdom", sa pjesmama iz istoimenog njegovog koncertnog filma iz 2021. godine.

- Shadow Kingdom predstavlja Dilana kako izvodi verzije iz 21. vijeka pjesama iz njegovog bogatog kataloga, uključujući kod fanova omiljene "Forever Young" i "It’s All Over Now, Baby Blue", kao i dragulje poput "Queen Jane Approximately" i "The Wicked Messenger" - navodi se na muzičarevom sajtu.

Jedan od najuticajnijih autora popularne muzike, pjesnik i dobitnik Nobelove nagrade za književnost, čija se karijera proteže preko šest decenija, najavio je da će se 6. juna pojaviti onlajn i prateći film "Shadow Kingdom" rediteljke Alme Harel.

Film je snimljen na pozornici u Santa Monici, kada je zbog pandemije kovid nakratko prekinuo turneju, a Dilan je uz prateće muzičare u klupkom ugođaju izvodi 13 pjesama iz prvog dijela svoje karijere.

Dilan je najavio i da u okviru turneje "Rough And Rowdy Ways" dolazi u Evropu za niz koncerata, počev od Porta 2. juna, preko San Sebastijana, Madrida, Montrea, Marseja, Milana i drugih gradova, do Rima 9. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana