Blamaže muzičara na bini

Glas Srpske
Blamaže muzičara na bini

Bijonse i Madona su gubile ravnotežu i padale sa pozornice nekoliko puta u karijeri, Kris Novoselić razbio je sebi glavu vlastitim basom na dodjeli MTV nagrada.

Ozi Ozborn ušao je u legendu kada mu je neko na pozornicu bacio šišmiša, kojeg je ovaj sočno zagrizao vlastitim zubima, ali susreti životinja i kolege šok-rokera Alisa Kupera iz zlatnih dana njegovog muzičkog djelovanja nisu bili baš toliko "istorijski". Naime, Alis je na turneju odlučio da dovuče i svog poznatog ljubimca, velikog pitona.

Nemaju samo metal legende probleme sa životinjama - Sindi Loper, jedna od kratkotrajnih, ali pamtljivijih kraljica popa osamdesetih, naučila je vrijednosti nastupa u zatvorenim dvoranama, nakon što joj je tokom pjevanja na otvorenom u Mansfildu, država Masačusets, ptica obavila veliku nuždu ravno u usta.

Britni je imala veliki, spektakularno najavljivani povratnički nastup na "MTV VMA" 2007. godine, na kojem se pojavila obučena kao prostitutka na pauzi, samo sa 20 kilograma previše za takvu odjeću. Osim toga zaboravila je da pjeva, pleše, postoji na stejdžu.

Nikada nije neobično na koncertu pronaći pametnjakoviće čija je ideja dobre zabave plaćanje ulaznica da bi različitim predmetima gađali zvijezdu na pozornici. Svoju porciju eskiviranja nadolazećih projektila odradio je tokom karijere Dejvid Bouvi, koji je zamalo ostao bez oka zbog jednog od takvih incidenata. Ali ne, nije se radilo o boci, kovanicama ili upaljačima, već o – lizalici! Ona ga je u Oslu 2004. zamalo koštala vida na lijevo oko

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana