Bijonse rođena da bude zvijezda

Sanja Jokić
Bijonse rođena da bude zvijezda

Planetarno popularna američka R'n'B pjevačica Bijonse (29) ovih dana je tema broj jedan u svim svjetskim medijima, što zbog novih singlova, što zbog svog privatnog života.

Bijonse, koja očekuje svoje prvo dijete (po svemu sudeći djevojčicu) sa svojim suprugom muzičkim mogulom Džej Zijem je u ovoj godini izdala novi album, predstavila modnu liniju i definitivno učvrstila svoj status zvijezde.

Prije nekoliko dana predstavila je svoj novi spot za pjesmu "1+1", prelijepu ljubavnu baladu. U zanimljivom spotu Bijonse svjetluca u mraku zahvaljujući zanimljivim vizuelnim efektima i eksperimentima sa svjetlom.

Bijonse je malo prije toga odabrala pjesmu "Parti" kao novi singl sa albuma "4" u kojem se pojavljuje i reper Andre 3000.

Osim toga, pjesma "Run the Word (Girls)", najavni singl sa četvrtog samostalnog albuma američke pop dive, nalazila se u vrhovima top-lista, pa nema sumnje da će tako biti i sa novim singlovima.

Za novi album Bijonse je promijenila imidž i posvijetlila kosu, a snima i rimejk filma "Zvijezda je rođena".

Popularna pop pjevačica kaže da je album nazvala "4" jer joj taj broj još od djetinjstva donosi sreću i uspjeh.

- Rođena sam 4. septembra, udala sam se 4. aprila, moj muž je rođen 4. decembra, moja mama 4. januara... A i osvojila sam dosta novca kada sam u kockarnici ulagala na taj broj - ističe lijepa pjevačica.

Časopis "Forbs" uvrstio je uspješnu Bijonse na četvrto mjesto popisa 100 najmoćnijih i najuticajnijih slavnih osoba, na treće mjesto popisa muzičara s najvećim prihodima i na prvo mjesto najbolje plaćenih slavnih osoba ispod 30 godina, s više od 87 miliona dolara zarade između 2008. i 2009.

Posebno mjesto u njenom životu zauzima moda.

- Vrlo sam zahvalna što na svojim nastupima, a i snimajući video-spotove, mogu da ostvarim sve svoje modne fantazije. Obožavam to što mogu da se transformišem i pomoću odjeće izrazim na različite načine: jedan dan mogu da budem djevojka iz komšiluka, drugi dan kraljica, treći, pak, poslovna žena, četvrti trendseterka… - pojašnjava Bijonse.

Često zna da kaže "da se rađate kao zvijezda" i da je oduvijek znala da je rođena za scenu i umjetnost.

- Postoje stvari koje su mi urođene i o kojima mi niko nije govorio niti me učio, još kao mala sam znala šta želim i srećna sam zbog toga - ističe Bijonse koja će, po svemu sudeći, i idućih godina biti u samom vrhu muzičke industrije.

"Destiny's Child"

Bijonse je dugo bila članica izuzetno uspješnog R'n'B benda "Destiny's Child" koji je pobrao najprestižnije nagrade u američkoj muzičkoj industriji.

Poslije objavljivanja zajedničkog božićnog albuma "8 Days of Christmas" djevojke su se razišle i posvetile svojim samostalnim projektima. Najviše uspjeha imala je upravo talentovana Bijonse, koja se samostalno predstavila još 1999. godine dok je bila u grupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana