Bezvremeni hitovi Zdravka Čolića u novom ruhu oživljeni na banjalučkoj tvrđavi Kastel

Milanka Mitrić
Bezvremeni hitovi Zdravka Čolića oživljeni na Kastelu
Foto: Banjaluka Fest | Bezvremeni hitovi Zdravka Čolića oživljeni na Kastelu

BANjALUKA - “Sada si sasvim blizu kraj mene, ja nisam više tamo na sceni, za tebe ja sam samo zvijezda i ništa drugo nema u meni” stihovi su koji su odzvanjali banjalučkom tvrđavom Kastel, na dugo najavljivanom koncertu legendarnog Zdravka Čolića i simfonijskog orkestra, koji je održan posljednje večeri drugog “Banjaluka festa”.

Radi se o premijernom izvođenju dobro poznatih Čolićevih pjesama u novom aranžmanu sa velikim orkestrom, kojeg čini 60 članova orkestra Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, zatim novosadskog “Big benda” i Čolićevog benda, a kojim je dirigovao Fedor Vrtačnik.

Publika je Čolića dočekala stajaćim ovacijama i aplauzima, a od prve pjesme pa do samog kraja ostala je u stajaćem položaju, premda je bilo predviđeno da koncert bude u sjedećem obliku što je pokazalo koliko njegovi legendarni hitovi, u kojem god obliku bili, publiku svaki put omame kao da je prvi.

“ Dobro veče, prijatelji, dame i gospodo, zadovoljstvo mi je što ćemo ove pjesme izvesti u drugačijem izdanju. Ovo je jedan divan festival. Hvala vam svima” rekao je Čolić na početku koncerta nazvanog “Zdravko Čolić simfonik”, a u više od dva i po sata  nizali su se hitovi koje obožavaju generacije, među kojima su “Loše vino”, “Mađarica”, “Južnjaci”, “Pjevam danju, pjevam noću”, “April u Beogradu”, “Glavo luda” i mnoge druge.

 

“Ovu pjesmu mnogo volimo” rekao je Čolić u jednom trenu koncerta, te otpjevao dobro poznatu pjesmu staru više od tri decenije “Rijeka suza i na njoj lađa”, što je, uz svjetla reflektora na bini, usijane telefone i pjevanje publike stvorilo jednu posebnu atmosferu na Kastelu.

Uglas su pjevane i pjesme “Podlugovi”, Što ti dadoh” i “Ti si mi u krvi”, a Čolić je još jednom pokazao zašto je decenijama toliko voljen, slušan i bezvremen i zašto je u Banjaluci uvijek radi viđen gost za kojeg se uvijek traži karta više.

 

“ Hvala puno Banjaluko i gosti Banjaluke” poručio je Čola, izrazivši zahvalnost publici i gostima među kojima su bili Jelena Tomašević, Sloboda Mićalović, Petar Benčina, Tamara Dragičević, Anđelka Prpić i mnogi drugi.

Na ovogodišnjem izdanju festivala nastupili su Bajaga i “Instruktori” u pratnji simfonijskog orkestra, te dvije dive - Josipa Lisac i Luz Kasal.

Svaki put kao da je prvi

Čolić je još jednom pokazao zašto je decenijama toliko voljen, slušan i bezvremen i zašto je u Banjaluci uvijek radi viđen gost za kojeg se uvijek traži karta više.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana