Bekstrit bojs u Beogradu

Vanja Štrbac
Bekstrit bojs u Beogradu

Popularni boj bend "Backstreet bodžs", koji je žario i palio devedesetih, pa poslije raspada 2002. godine ponovo okupljen 2005. godine, sa nešto drugačijim zvukom i izmijenjenim sastavom, nastupiće 15. decembra u 20 časova u Beogradskoj areni, javila je Beta.

Grupa je 15. avgusta ove godine nastupom u Nju Džersiju počela svjetsku turneju pod nazivom "This Is Us", a evropski niz koncerata počeće 30. oktobra u Lisabonu.

Ulaznice za beogradski koncert nalaze se u prodaji od 1. septembra.

Ovaj boj bend nastao je početkom devedesetih i bio je veoma popularan kod tinejdžera, naročito onih ljepšeg pola.

"Lovac na talente" Lu Perlman, inspirisan grupom "New Kids on the Block", koja je bila popularna osamdesetih godina prošlog vijeka, odlučio je da stvori novi bend. Poslije mnoštva reklama, oglasa i audicija tokom 1992. i 1993. godine, angažovao je Ej Džej Meklina, Hauija Dorouga i Nika Kartera, koji su se upoznali i sprijateljili na audicijama.

Poslije kraće potrage Perlman je izabrao i četvrtog člana novog benda, Kevina Ričardsona. Posljednji član "Bekstrit bojsa" izabran je 19. aprila. Ričardsonov rođak Brajan Litrel postao je peti član benda poslije telefonske audicije.

Tako su nastali "Bekstrit bojsi", bend za kojim su uzdisale mnoge pripadnice ljepšeg pola.

Perlman je u osnivanje grupe potrošio više od 3,5 miliona dolara, a onda još više od ove sume da bi im napravio karijeru.

Prve dvije pjesme koje su snimili bile su "Lover Boy" i "Get Ready".

Prvi koncert BSB su održali 8. jula 1993. godine, pred oko 3.000 tinejdžera u Orlandu, na Floridi.

Vrlo brzo počela je da im raste popularnost i u Evropi. Zauzeli su prvo mjesto 1996. godine, na međunarodnoj top-listi na jednoj njemačkoj televiziji sa pjesmom "I'll Never Break Your Heart", a odmah poslije toga postali su najslušaniji i u Austriji.

Te godine objavljen je njihov prvi album, a osim pjesme "I'll Never Break Your Heart", sa ovoga albuma su se izdvojile i numere "We ve Got It Goin On" i "Anywhere For You".

Poslije toga uslijedila je njihova prava turneja po Aziji i Kanadi.

Postali su jedan od najuspješnijih mladih bendova u svijetu.

Svoju popularnost učvrstili su drugim albumom "Backstreet's Back" iz 1997. koji je samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodat u 14 miliona primjeraka.

Sa ovog albuma hitovi su postale numere "Everybody (Backstreet's Back)", "As Long as You Love Me" i "All I Have to Give".

Na vrhuncu popularnosti "Bekstrit bojsi" su bili 1999. godine, kada su objavili album "Millennium", koji je nekoliko mjeseci vladao svjetskim top-listama.

Ploča je do danas prodata u više od 40 miliona, a izdvojile su se numere "I Want It That Way", "Show Me the Meaning of Being Lonley" i "Lagrer Than Life ".

Poslije albuma "Black & Blue ", 2002. godine grupa se raspada, jer je Nik Karter riješio da se posveti solo karijeri.

Bend se ponovo okupio 2005. godine kada su izdali povratnički album "Never Gone".

Od 2006. godine bend funkcioniše kao kvartet, jer je Kevin Ričardson odlučio da se posveti porodici i napusti muziku i bend.

Iako su ostali bez jednog člana, momci iz "Bekstrit bojsa" i dalje rade punom parom, a kako danas zvuče moći će se uvjeriti njihovi obožavaoci ove zime u Beogradu.

Solo karijere

Četiri člana "Bekstrit bojsa", uporedo sa angažmanom u grupi, grade i solo karijere. Nik Karter je probio led 2002. godine, kada je snimio album "Now or Never ". Brajan Litrel snimio je album "Welcome Home" 2006. godine. Ej Džej Meklin i Haui Doroug 2008. godine najavili su solo albume, a svoje pjesme su predstavljali publici na turneji benda "Unbreakable Tour ".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana