Bećković o Bori: Na engleskom se kaže Bob Dilan!

SRNA
Bećković o Bori: Na engleskom se kaže Bob Dilan!

BEOGRAD - Akademik i književnik Matija Bećković rekao je za Srnu da Bora Đorđević ne može da umre, već samo da se ponovo rodi još veći i dragocjeniji i slavniji, nego što je ikad bio, te da se na engleskom Bob Dilan kaže Bora Čorba.

"U to ćemo se uveriti odmah posle njegovog novog rođendana. Ja sam davno rekao da se na engleskom Bora Đorđević kaže Bob Dilan, a na srpskom Bora Čorba", istakao je Bećković.

On je dodao da se u Borinoj "labudovoj pjesmi", koju nam je odaslao ovih dana pred samu smrt, vidjelo kako je on do kraja sačuvao svoj basnoslovni dar.

"On je bio moj sabrat, i to je bio do poslednjeg dana. A njegove svakodnevne poruke bile su različite od svih koje sam dobijao. Njegov duh je bio zdrav i vedar", istakao je Matija Bećković.

Na konstantaciju da je Bob Dilan dobio Nobelovu nagradu za književnost, Bećković je rekao da je i Bora zaslužio sve počasti.

"A one koje nije dobio, tek će dobijati", poručio je Bećković.

Borisav Bora Đorđević, poznat i kao Bora Čorba, srpski rok muzičar i pjesnik, tvorac mnogih muzičkih hitova, preminuo je danas u bolnici u Ljubljani. u 72. godini života, nakon upale pluća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana