Banjolučani odigrali prvu kontrolnu utakmicu u Antaliji

Slavko Basara
Banjolučani odigrali prvu kontrolnu utakmicu u Antaliji

ANTALIJA - Fudbaleri Borca juče su u prvoj pripremnoj utakmici u Turskoj savladali rumunskog drugoligaša Dunareu minimalnim rezultatom 1:0.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Miroslav Stevanović, pojačanje iz novosadske Vojvodine, mladi reprezentativac BiH rodom iz Zvornika. On je u 18. minutu krunisao lijepu akciju napadačkog reda Banjolučana. Malo ko je očekivao da će to ostati i konačan rezultat jučerašnjeg dvoboja u Antaliji, ali kasnije se ispostavilo da je tako.

Rumuni su najbolju priliku imali u finišu prvog dijela. Igrao se 40. minut kada je za Dunareu dosuđen jedanaesterac. Međutim, šut Georgeua sa 11 metara uspio je da zaustavi golman Marko Sušac i tako zaštiti svoju mrežu.

Poslije utakmice šef stručnog štaba banjolučkog premijerligaša Zoran Džimi Marić bio je zadovoljan rezultatom i odnosom igrača na terenu.

- Momci imaju dobar odnos prema igri. Za ovo vreme koliko sam sa njima, dosta se uradilo i vidi se napredak. Najvažnije je da se moji fudbaleri trude i da imaju profesionalan odnos prema igri. Uigravanje linija tima i traženje željene forme i igre tek predstoji na sledećim susretima. Mislim da ovde imamo apsolutno optimalne uslove za kvalitetan rad - rekao je Marić.

Novi kapiten Banjolučana je iskusni Oliver Jandrić. Graditelj igre je izašao sa kapitenskom trakom na ruci u duelu protiv Dunaree. U nastavku meča, pošto je trener Marić zamijenio cijeli tim, traku od Jandrića je preuzeo defanzivac Draško Žarić.

Sljedeći kontrolni meč Banjolučani u Antaliji igraju sutra, kada će izaći na megdan češkom Brnu, a u ponedjeljak će igrati protiv bjeloruskog Gomelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana