Banjalučki horski susreti pjesmom okupirali grad

Aleksandra Madžar
Banjalučki horski susreti pjesmom okupirali grad

Banjaluka - Koncertom duhovne muzike Hora sveštenika Eparhije banjalučke i Mješovitog hora Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" u Hramu Hrista Spasitelja otvoreni su "Banjalučki horski susreti", koji će ovog vikenda obogatiti kulturni život u Banjaluci.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić svečano je otvorio manifestaciju ističući da su u posljednjih sedam dana u Banjaluci održani ili su u toku brojni festivali.

Ovogodišnji 14. "Banjalučki horski susreti" okupili su 11 horova, koji će nastupiti u Hramu Hrista Spasitelja i u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra.

Ovi horski susreti tradicionalna su međunarodna muzička manifestacija na kojoj je do sada nastupilo više od 90 horova iz Srpske, FBiH, Srbije, Slovenije, Grčke, Bugarske, Rumunije, Austrije, Makedonije i Rusije sa više od 4.000 učesnika.

- Evidentno je pojačano interesovanje za koncerte gostujućih i domaćih horova. Na osnovu objektivnih pokazatelja ovi horski susreti su u potpunosti opravdali očekivanja stručne kritike i muzičke javnosti te tako potvrdili nesumnjiv značaj ove muzičke manifestacije - naveli su iz Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo", koje je i organizator festivala.

Pokrovitelji festivala su grad Banjaluka, Srpska pravoslavna crkvena opština Banjaluka i Banski dvor Kulturni centar, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluke.

Nastup asambla "Singidunum"

Završni koncert planiran je za subotu, od 20 časova, kada će se predstaviti Ženski vokalni ansambl "Singidunum" i istoimeni Muški vokalni ansambl, čiji je umjetnički rukovodilac Olga Milićević, potom Hor sveštenika Eparhije banjalučke - dirigent Nemanja Savić i na kraju zajednički nastup sva tri hora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana