Banjalučka filharmonija održala koncert u Bratuncu

Agencije
Banjalučka filharmonija održala koncert u Bratuncu

Bratunac - Gudački sastav banjalučke filharmonije održao je koncert u Bratuncu u okviru projekta “Decentralizacija umjetničke muzike u Republici Srpskoj”, prenose agencije.

Na sinoćnom koncertu izvedena su djela Volfganga Amadeusa Mocarta, Antona Dvoržaka, Franca Šuberta i kompozicija “Tango” Gorana Bregovića.

Direktor banjalučke filharmonije Ivan Otašević rekao je da su u okviru ovog projekta, u jesenjem dijelu sezone, održani koncerti na Sokocu i Vlasenici, a da se projekat završava koncertom u Višegradu 1. decembra.

Koncert banjalučke filharmonije u Bratuncu je prva kulturno–muzička manifestacija održana za posljednjih osam godina u ovom gradu, jer se čekalo da na zgradi Doma kulture budu završeni radovi na proširenju i obnovi.

- Izuzetno nam je drago da prvi nastupamo u ovoj izvanrednoj sali, gdje su ostvareni sjajni uslovi i odlična akustika pa imam osjećaj da sviramo u Beču - kaže Otašević.

Projekat “Decentralizacija umjetničke muzike u Republici Srpskoj” realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i grada Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana