"Bajaga i instruktori" koncertom na Ušću proslavili 40. rođendan, ovu pjesmu posvetili su Bori Čorbi

Tanjug
"Bajaga i instruktori" koncertom na Ušću proslavili 40. rođendan, ovu pjesmu posvetili su Bori Čorbi

BEOGRAD- Rok sastav "Bajaga i Instrukturi" održao je sinoć koncert na beogradskom Ušću u okviru turneje "Samo nam je ljubav potrebna" sa kojim su obilježili četiri decenije postojanja.

Koncert je, uz nestrpljenje nekoliko desetine hiljada posjetilaca, započeo pjesmom "Grad".

-Hvala sto ste došli na 40. rođendan našeg benda. Vi znate koliko mi volimo Beograd - poručio je kratko Bajaga koji je dočekan uz glasne ovacije.

Uslijedila je pjesma "Zmaj od noćaja", a zatim i "Sa druge strane jastuka" sa istoimenog albuma koji je snimio 1985. godine koji su producirali Kornelije Kovač i Saša Habić.

Program je nastavljen uz pjesme "Berlin", "Marlena", "Poljubi me", "Tekila gerila" sa albuma "Pozitivna geografija" sa kojim je Bajaga debitovao 1984. godine i započeo solo karijeru.

Publika je uglas pjevala uz pjesmu "Godine prolaze".

Među pjesmama koje su obilježile njegovu bogatu diskografiju bile su i "Red i mir", "Još te volim"..

Pjesmu "Kada hodaš" posvetili su frontmenu grupe "Riblja čorba" Bori Đorđeviću koji se nalazi u bolnici u Sloveniji uz riječi: "Drugu Bori da pobedi".

Tu pjesmu je napisao Momčilo Bajagić Bajaga.

Drugi dio koncerta obilježile su pjesme "Lepa Janja ribareva kći", "Na vrhovima prstiju", "Život je nekad siv, nekad žut", "Kad moje uši čuju"...

Pjesmu "220 u voltima" Bajaga je izveo uz članove prve postavke benda, Miroslava Cvetkovića Cveleta i Vladimira Negovanovića Neleta, dok je pjesmu "Jahači magle" izveo u duetu sa Dejanom Cukićem.

"Veselu pesmu" izveo je uz podršku Saše Loknera.

Uslijedile su i pjesme "Dvadeseti vek", "Plavi safir", dok je publika pjesmu "Ti se ljubiš na tako dobar način" dočekala uz oduševljenje.

Pjesmu "Ne verujem" izveo je u duetu sa Vladimirom Negovanovićem.

Uz nježan zvuk pjesme "Zažmuri", publika je sa lampama na telefonima ispratila numere, dok su vatrometi na bini dodatno uljepšali koncert koji se polako završavao.

Kraj koncerta obilježile su pjesme "Moji su drugovi", "Darja", "Tišina", "Od kad tebe volim", "Voz", "Tamara", "442 do Beograda" i "Samo nam je ljubav potrebna".

Koncert je par sati prije nastupa otvorili bend "Dram", a nakon njih nastupili su i "Artan Lili" i "Kralj Čačka".

Publika je imala priliku da uživa u pjesmama sa trinaest studijskih albuma koji su obilježili karijeru benda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana