Amaro del- VIDEO

Glas Srpske
Amaro del- VIDEO

Svi oni koji su bili ovoga vikenda na beogradskom splavu "Leonardo" svjedoci su da je bend "Amaro del" još jednom dokazao da je "kralj" najluđih žurki.

Upečatljiv nastup pjevača Branislava Spasojevića i Milene Božović, svirka za bogove, kao i na svim koncertima "Amaro dela", bacili su goste "Leonarda" u potpuni emotivni trans.

Džipsi bend kojeg čine muzički obrazovani ljudi odavno se popeo u sam vrh srpskih etno-grupa, a svi oni koji su ih ikada uživo slušali znaju da im to mjesto zaslužno pripada, jer kvalitet "Amaro dela" ne sreće se svakoga dana.  

Kao i na svim prethodnim svirkama na splavu i ovoga vikenda "Amaro del" odsvirao je četiri bloka romske muzike od po 45 minuta. Svirali su i pjevali pjesme Roma iz Mađarske, Rumunije, bivše Jugoslavije, Rusije, Poljske, Indije, Azerbejyana, Francuske i Moldavije. One poznate, ali i one koje je Bane skupio i obradio lutajući po čergama širom svijeta.

Kada su završili, a bilo je to oko tri ujutro, na "Leonardu" trijeznih nije bilo. Oni koji nisu pili rujno vino, tumarali su opijeni emocijom koju iskreno, direktno i bez zadrške  ubrizgava "Amaro del". To je očigledno recept koji im je obezbijedio trajanje i sjaj koji ne gasne pune 22 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana