Ališa Kiz u Beogradskoj areni

Ernest Bučinski
Ališa Kiz u Beogradskoj areni

Beograd - Jedna od najpopularnijih muzičarki i kompozitorki na planeti Ališa Kiz, nastupiće u večeras /subota/ u 20 časova u "Beogradskoj areni".

Višestruka dobitnica prestižne muzičke  nagrade "Gremi", beogradskoj publici će se predstaviti pjesmama sa najnovijeg albuma "As I Am ". Od agencija smo saznali da će svi zahtjevi koje je Ališa postavila organizatorima koncerta biti ispunjeni, pa će tako popularna pjevačica imati klavijature u hotelskoj sobi, kao i u garderobi u "Areni", kako bi joj omiljeni instrument bio nadohvat ruke u svakom trenutku. Ališa Kiz se od klavira, inače, ne odvaja od svoje sedme godine tako da i nije čudo što tamnoputoj umjetnici toliko znači da joj instrument uvijek bude pri ruci. Izvori bliski pijanistici kažu da Ališa spada u one umjetnike kojima ideje za pjesme nadolaze kada su najvećem "metežu", naročito pred koncerte, pa je dobro kada se u tom trenutku nađu ispred instrumenta da sve to ujedno i iskomponuju.

Po broju hitova koje je Ališa napisala moglo bi se reći da je non-stop u nekoj trci. Od svog debija 2001. godine, albuma "Song in a Minor" ova rođena Njujorčanka napravila je nezapamćen broj hitova i postigla fantastičan uspjeh, prodavši preko 20. miliona albuma širom svijeta. "Song in a Minor", gdje je bio i njen autorski hit "Fallin", prodat je u više od 10 miliona primjeraka i dobio pet "Gremiija" , meću kojima i "Best New Artitst " i "Best R&B Album ". Uslijedio je disk "The Dairy od Alicia Keys" 2004. godine, koji je do danas ostvario sedmostruki platinsti tiraž, nagrađen je sa četiri "Gremi" nagrade, i izbacio hitove poput "If I Ain’t Got You", "You Don’’t Know My Name" i "Karma". Objavljivanjem akustičnog snimka 2005. godine, prodatog u dva miliona primjeraka, Kiz je postala prvi ženski r&b izvođač čiji su albumi tri puta uzastopno debitovali na prvom mjestu "Bilbordove" liste albuma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana