Aki Rahimovski: Ne postoji loša publika, samo loši izvođači

Sanja Jokić
Aki Rahimovski: Ne postoji loša publika, samo loši izvođači

Bezgranično davanje publici je ono što najviše volimo, a to zajedništvo na nastupima se osjeti već poslije prve otpjevane pjesme. Ne postoje odvojeno "Parni valjak" i publika jer je to sve jedan "valjak" koji traje duže od tri decenije.

Rekao je to "Glasu Srpske" lider benda "Parni valjak" Aki Rahimovski.

- Ne postoji loša publika već samo loši izvođači, pa se i mi iz tog razloga trudimo da sviramo najbolje što možemo, iskreno i sa osjećajem. To je razlog što nas ljudi vole i uvijek nam se vraćaju - rekao je Rahimovski izrazivši zadovoljstvo nedavno održanim koncertom na platou tvrđave Kastel u Banjaluci, gdje je u njihovom izvođenju uživalo 10.000 ljudi.

Ne krije da mu imponuje to što ovaj bend, koji je jedan od najpopularnijih na prostoru bivše Jugoslavije, slušaju i nove generacije, koje su odrastale u proteklih 20 godina koliko "Parni valjak" nije gostovao u Banjaluci ili Beogradu.

- To nam daje podstrek i želju da idemo dalje. Važno je da mi i poslije svih ovih godina imamo šta da kažemo, a naročito na svom novom albumu koji će izaći krajem ovog mjeseca. Novotarija na novom muzičkom izdanju svakako će biti, ali nemamo namjeru da radikalnije mijenjamo zvuk, jer zašto mijenjati nešto što je dobro. Sa svakim novim projektom napravimo pomak u maštanju jer muzika je kreativna stvar - istakao je Rahimovski.

Prema njegovim riječima, svaki koncert "Parnog valjka" je ulaganje u budućnost, a bend kod publike ima veliki kredit koji se može potrošiti preko noći.

- Svaki sljedeći nastup je kredit za doći ponovo, zato smo i mi ovim banjalučkim koncertom zadali sebi cilj da se pokažemo u najboljem svjetlu kako bismo i sledeće godine napravili sličan spektakl - kazao je Rahimovski.

Kada je riječ o solo projektima u kojima se oprobao i na kojima je izrazio drugačiji pogled na muziku, Rahimovski kaže da je na njemu, kao pjevaču, bila velika odgovornost, ali i strah od poređenja njegovog solo ostvarenja sa onim što radi "Parni valjak".

- U svakom slučaju, publika ga je dobro prihvatila ali ja ne mogu pobjeći od svog vokala koji je zaštitni znak i "Parnog valjka" - pojasnio je Rahimovski.

Humanost

Rahimovski kaže da se bend veoma rado bavi humanitarnim radom.

- Rado učestvujemo u mnogim humanitarnim akcijama jer božija stvar je biti u mogućnosti da muzikom i pjesmom pomažeš ljudima. Dobro je činiti dobro, a kad napravimo nešto pozitivno, osjećamo se zadovoljno i ispunjeno. Zato smo uvijek spremni da podržimo one kojima je to najpotrebnije - rekao je Rahimovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana