Zvornik: Noć knjige za korisnike usluga

Srna
Zvornik: Noć knjige za korisnike usluga

Zvornik - "Narodna biblioteka i muzejska zbirka" Zvornik oranizovala je večeras manifestaciju pod nazivom "Noć knjige", s ciljem da se knjiga približi korisnicima svih uzrasta.

Direktor "Narodne biblioteke i muzejske zbirke" Nega Stjepanović rekla je novinarima da je ova ustavova sa ovom aktivnošću počela prošle godine i podsjetila da se ova manifestacija u regiji održava već 14. godina.


Stjepanovićeva je istakla da je organizovanje ove manifestacije još jedan od načina da se sugrađani podsjete na značaj knjige i na "Biblioteku" koja je tu radi njih.

Ona je podsjetila da je jedan dio izloženih knjiga posvećen i obilježavanju 400 godina od smrti Vilijama Šekspira i Migela de Servantesa koji su ostavili neizbrisiv trag svojim književnim djelima.

Stjepanovićeva je rekla da zaposleni u "Biblioteci" nastoje da obezbijede nove i aktuelne naslove, ali i da organizjuju promotivne akcije za što veći broje korisnika ove ustanove.

Prema njenim riječima, korisnici biblioteke će, u okviru ove manifestacije, moći da se učlane u "Biblioteku" po 50 odsto nižoj cijeni, odnosno za 7,5 KM, umjesto 15 KM, koliko iznosi godišnja članarina.

Osim izloženih knjiga, građanima će biti dijeljeni flajeri sa naslovima koje "Biblioteka" preporučuje za čitanje u ljetnjem periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana