Zvornik: Akcija Poruka čitaocu

Srna
Zvornik: Akcija Poruka čitaocu

Zvornik - U Narodnoj biblioteci Zvornik danas je počela akcija pod nazivom "Poruka čitaocu", čiji je cilj da ukaže na vrijednost čitanja i čuvanja knjiga.

Direktor Narodne biblioteke Nega Stjepanović rekla je novinarima da svaki korisnik biblioteke kada uzme knjigu na čitanje ima u rukama jednu od bezbroj knjiga koje je izmislio čovjekov um i darovao čitaocu da se koristi njenim vrijednostima.


"Taj 'prozor u svijet' omogućuje čitaocima da dođu do novih saznanja i prošire i obogate stara", rekla je Stjepanovićeva i dodala da u svakoj knjizi ima nešto korisno što može svakoga poučiti, ili nešto lijepo što proizilazi iz utisaka koje knjiga pruža.

Navodeći da knjigu treba na vrijeme vratiti u biblioteku, jer ono što je korisno jednom čitaocu, treba sutra da koristi i drugima, Stjepanovićeva je podsjetila da knjigu, koja daruje svojim vrijednostima, čitalac treba da čuva i štiti od prljanja, ispisivanja njenih stranica i kidanja listova.

"Čitalac treba da voli knjigu, da joj uzvrati pažnjom i da cijeni njenu ulogu u životu", rekla je Stjepanovićeva i podsjetila da će svaki posjetilac biblioteke, u vrijeme trajanja ove akcije, dobiti kraći tekst u kojem stoje uputstva za čuvanje knjiga.

Akcija će trajati do 18. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana