Zoranov brk Aleksandru Stojkoviću

Srna
Zoranov brk Aleksandru Stojkoviću

Zaječar - Gromoglasnim aplauzima pete večeri festivala Dani "Zorana Radmilovića" publika je nagradila odličnu igru ansambla Narodnog pozorišta RS koji je izveo komad "Sinovi umiru prvi" u režiji Marka Misirače.

"Zoranov brk" za snažno i sugestivno tumačenje Mićuna u komadu Mate Matišića dobio je glumac Aleksandar Stojković.

- Predstava Marka Misirače je jednostavna i efektna. Priča drži pažnju, a akteri, prevođeni Aleksandrom Stojkovićem (Mićun), Boškom Đurđevićem (Luka) i Ljubišom Savanovićem (Božo) su u impresivnoj koncentraciji i nadahnuću za odličnu kolektivnu igru na koju zaječarska publika nije ostala ravnodušna. Sjajna scenografija, kostimi, jednom rečju odlična predstava - prenose mediji u Srbiji.

Ovo je inače šesto gostovanje banjalučkog pozorišta u Zaječaru.

- Teško je bilo šta reći posle ovakve predstave. Nekad ćutanje govori više od reči - rekao je Davor Marušić, v.d. upravnika zaječarskog pozorišta i direktor festivala prilikom uručivanja zahvalnice Narodnom pozorištu Republike Srpske za učešće.

Značajna dimenzija Matišićevog pozorišnog komada je humor, sličan gorkom smijehu. Iskopava se tijelo majke mafijaša, da bi se njime trgovalo u razmjeni informacija o ubijenima u ratu, kojima se grob ne zna. Sve ima apsurdnu stranu, pa iz Beograda stiže ratni drug i priprema se iskopavanje još značajnijih pokojnika na Novom groblju. No, tragedija je neizbježna, i ona će se, nažalost, na kraju i dogoditi. A očekivala se sve vrijeme. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana