Zoran Matić objavio knjige o putovanjima kroz Balkan

I.B.
Foto: I.B.

BANjALUKA - Nove knjige "Putovanje kroz Balkan 1" i "Putovanje kroz Balkan 2" banjalučkog putopisca Zorana Matića, kao i ranije objavljen vodič "Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu" biće predstavljene publici 3. maja od 20 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

"Putovanje kroz Balkan 1" prikazuje priče o Sloveniji, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji i Albaniji, dok "Putovanje kroz Balkan 2" putnike uvodi u ljepote Crne Gore i Srbije. 

Nakon uspješnog vodiča "Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu" koja prikazuje 150 turističkih lokacija i zanimljivih mjesta koji je prodat u više od 5000 primjeraka. 

Sa ove dvije nove knjige ovaj dio svijeta prvi put u istoriji ima zajedničku trilogiju koja objedinjuje sve turističke ljepote i priče koje nas čine posebnim. 

Glavni cilj je da knjige olakšaju putovanje ovim prostorom, predlože mjesta i avanture koje je Matić doživio tokom tri godine intezivnog rada i sakupljanja materijala. 

- U ove tri knjige ima uspomena i doživljaja za tri života, a jedina je misija i mene i moje knjige da se od sad pa nadalje vrednuju ove ljepote i ova mjesta na nivou na kojem zaslužuju. Ipak sam ja putnik sa namjerom da ljudima predložim neke nezaboravne avanture - poručio je Matić.

Ovu trilogiju dizajnirao je grafički dizajner Darko Karać, a knjige se mogu naručiti kontaktirajući Matića na društvenim mrežama (Fejsbuk: Zoran Matić, Instagram: putnik.namjernik ili na mejl adresu [email protected].

Cijena kompleta od tri knjige je 60 KM, a pojednično knjige možete naručiti po cijeni od 25 KM. 

 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana