Zlatni platan Petru Božoviću i Nedi Arnerić

Agencije
Zlatni platan Petru Božoviću i Nedi Arnerić

Trebinje - Ovogodišnji laureati nagrade "Zlatni platan" su glumci Petar Božović i Neda Arnerić, saopšteno je iz pres službe trebinjskog Filmskog festivala.

U saopštenju se navodi da će tradicionalnim uručenjem nagrada za izuzetan doprinos evromediteranskoj kinematografiji 3. avgusta na ljetnoj sceni Kulturnog centra Trebinja, početi Treći festival evropskog i mediteranskog filma u ovom gradu.

Tokom sedam festivalskih dana biće prikazano dvadesetak filmova u nekoliko programskih cjelina: mediteranski film, evropski film, novi srpski film i Hercegovina na filmu.

"I ovog puta brojni filmski umjetnici, ne samo iz regiona već i šire, rado će se družiti sa domaćinima, ne samo na sceni već u nekoliko širom svijeta čuvenih vinarija", navodi se u saopštenju.

Festival organizuju Tangram centar iz Beograda, Alpe Adria kalčr netvork /Alpe Adria Culture Netnjork/ i Kulturni centar Trebinje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Grada Trebinja, a uz podršku Uprave za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Elektroprivrede Republike Srpske i Hidroelektrana na Trebišnjici.

Prošlogodišnji dobitnici "Zlatnog platana" su Milena Dravić i Franko Nero.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana