Zlatna sova: Pet pisaca u najužem izboru

A. M.
Zlatna sova: Pet pisaca u najužem izboru

Istočno Sarajevo - Finalisti konkursa za najbolji neobjavljeni roman "Zlatna sova" su Branko Brđanin Bajović, Ranko Risojević i Tanja Stupar-Trifunović iz Banjaluke, Željko Galonja iz Gradiške i Milan Komlenić iz Beograda.

Saopštio je ovo predsjednik žirija konkursa u organizaciji Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Mladen Šukalo.

- Na konkurs raspisan krajem prošle godine pristigao je 81 roman. Tri najbolja biće izabrana 4. septembra na Dan Zavoda za udžbenike - podsjetio je Šukalo.

Pobjednik "Zlatne sove" za 2014. godinu dobiće deset hiljada maraka i objavljivanje romana u tiražu od dvije hiljade primjeraka, kao i stotinu primjeraka odštampanog romana. Druga nagrada obuhvata objavljivanje knjige u tiražu od 500 primjeraka, kao i honorar u iznosu od tri hiljade maraka i 50 primjeraka romana na poklon. Roman pisca koji osvoji treću nagradu biće odštampan u tiražu od 500 primjeraka, a autor će dobiti honorar od dvije hiljada maraka, kao i 50 primjeraka knjige. Osim nagrađenih romana Zavod će, uz saglasnost autora, objaviti još tri, od žirija najbolje ocijenjena rukopisa sa prostora Republike Srpske, čiji će u tiraži biti 500 primjeraka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana