Zlatan Vidović u susret premijeri Pidžame za šestoro u Jazavcu: Bračni odnosi ogoljeni na daskama teatra

Mirna Pijetlović foto: Aco Čavić
Zlatan Vidović u susret premijeri Pidžame za šestoro u Jazavcu: Bračni odnosi ogoljeni na daskama teatra

Banjaluka - Tekst Marka Kamoletija je jako zabavan, duhovit vodvilj koji je reditelj Željko Stjepanović prebacio na naše podneblje, tako da su i likovi iz teksta sada Banjalučani, što će publici na jedan specifičan način približiti predstavu "Pidžama za šestoro".

Rekao je ovo u razgovoru za "Glas Srpske" glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Zlatan Vidović, koji je ostvario jednu od uloga u predstavi Gradskog pozorišta "Jazavac" čija premijera publiku očekuje u nedjelju, 28. februara. u 20 časova.

- Mislim da će publiku u pozorište privući brza i zabavna igra glumaca u ovom komadu koji je prepun urnebesnih zapleta. Ova priča prikazuje sve strane bračnih i muško-ženskih odnosa. U ovoj postavci nismo ni osuđivali ni podilazili bilo kojoj strani, već smo htjeli da sve prikažemo objektivno bez ikakvog moralisanja, naravno, uz obilje humora - najavljuje Vidović.

On se pojavljuje u ulozi Bože Kostura, mesara koji zajedno sa svojom suprugom radi svaki posao na koji naiđe kako bi obezbijedili pristojan život.

- Božo je jako praktičan i krut, čak bi se moglo reći i pomalo spor, ali isto tako on je jedan jako ljubomoran muž, što cijeloj ovoj priči daje još veću dozu zanimljivosti. Pokušao sam da uradim lik što plastičnije i realnije. Polazište za građenje lika sam tražio u drami, a ne u komediji, što bi mi glumci rekli iz kontre - otkriva Vidović.

On dodaje da svaki tekst koji se bavi muško-ženskim odnosima veoma lako nalazi put do publike.

- Publika koja učestvuje aktivno u praćenju komada je najbolja publika, a samim tim i takva predstava je dobra predstava - naglašava ovaj mladi i talentovani glumac.

Uporedo sa ovom predstavom Zlatan u svom matičnom pozorištu, Narodnom pozorištu RS, radi na, kako kaže, odličnom komadu hrvatskog pisca Mate Matišića "Sinovi umiru prvi" u režiji Marka Misirače, čija premijera je zakazana za 5. mart.

- Riječ je o crnohumornoj drami o ratnim vojnim invalidima i njihovim porodicama koji nastoje da pronađu tijela svoje braće i drugova koji su poginuli ili nestali u ratu. Na tom putu su primorani da se služe raznim sredstvima, jer ljudi koji znaju sudbinu nestalih su infiltrirani svuda, od mafije do vlasti, tako da su prepreke na njihovom putu velike i opasne - kaže Vidović.

Igra jednog od trojice drugova koji pokušavaju da pronađu tijelo svog preminulog saborca.

- Moj lik, Aco, je ratni vojni invalid koji pokušava da shvati da li je njihova potraga u potpunosti opravdana i da li cilj opravdava sredstva, tj. da li je sve što oni čine na putu da pronađu svoga saborca opravdano i moralno - dodao je na kraju našeg razgovora Zlatan Vidović.

Domaći tekst

- U posljednje vrijeme mnogo pažnje je posvećivano domaćim piscima u našim pozorištima, što je za svaku pohvalu. Takođe, veoma je pozitivno što su se na naše scene postavljali i tekstovi koje su pisali diplomirani dramaturzi sa naše akademije, što je svakako veliki podsticaj da se nastavi u tom pravcu i da se naše domaće snage sve više uključuju u pozorišni život - rekao je Zlatan Vidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana