Završena likovna kolonija "Rakani"

Srna
Završena likovna kolonija "Rakani"

NOVI GRAD - Predstvaljanjem djela nastalih protekle sedmice u ambijentu gdje su stvarali slikari, u Novom Gradu je večeras završena Likovna kolonija "Rakani".

Direktor Kulturno-obrazovnog centra Dražen Babić rekao je da nastala djela govore da je ovogodišnja likovna kolonija bila uspješna.


"Osim toga, bilo je to još jedno lijepo druženje i nadamo se da umjetnici nose lijepe uspomene. Imamo kontinuitet u radu naše likovne kolonije koja doprinosi razvoju slikarstva i likovne kulture", rekao je on.

Dokumentarist novogradske galerije Mirjana Drljača rekla je da je ove godine nastalo 21 djelo koje će obogatiti fundus Likovne kolonije "Rakani" koja je pokrenuta 1985. godine.

"Izložena djela pokazju da će svake godine naša likovna kolonija biti unaprijeđena i dobijati na kvalitetu", rekla je ona.

U radu likovne kolonie učestvovali su Rudi Benetik iz Austrije, Đorđe Sokolovski iz Beograda, Radmila Lizdek i Branko Milanović iz Trebinja, Milica Vukojević i Zoran Radonjić iz Prijedora, Bojana Pačavra Mihajlović i Davor Grabovac iz Banjaluke te Sanja Stupar i Aleksandra Radišić iz Novog Grada.

Početak likovnog saborovanja pored rijeke Une ozvaničen je 6. avgusta izložbom radova sa prošlogodišnje Likovne kolonije "Rakani" postavljenih u novogradskoj galeriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana