Završena Likovna kolonija "Rakani": Devet učesnika uradilo 20 djela

Srna
Završena Likovna kolonija "Rakani": Devet učesnika uradilo 20 djela

NOVI GRAD - Izložbom radova nastalih proteklih sedam dana večeras je u Novom Gradu završena Likovna kolonija "Rakani".

Načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je i ovogodišnje likovno saborovanje bilo uspješno te da su eminentni likovni umjetnici stvarali savremena djela.

"Sigurno je da je sve što su doživjeli u Novom Gradu, na obali Une uticalo na to da stvore izuzetna djela", rekao je on.

Direktor Kulturno-obrazovnog centra Dražen Babić očekuje da će proteklih sedam dana umjetnicima ostati u lijepom sjećanju.

"Radovi su nadahnuti prirodom na šta smo ponosni. Ovogodišnja djela obogatiće zbirku Likovne kolonije žRakaniž", kaže Babić.

Dokumentarista novogradske galerije Mirjana Drljača rekla je da su ove godine svoja djela pored rijeke Une stvarali Savo Rupić iz Trebinja, Marin Milutinović i Branko Jungić iz Banjaluke, Milovan Čikić iz Gradiške, Miloš Vučen i Milana Kosanović iz Prijedora, Paša Gicić iz Novog Pazara, Sanja Stupar i Darija Vujasin iz Novog Grada.

"Imali smo devet učesnika. Oni su uradili 20 djela", kazala je ona.

Na početku ovogodišnje Likovne kolonije Rakani, u gradskoj galeriji u Novom Grad u ponedeljak 9. avgusta otvorena je izložba djela nastalih na prošlogodišnjem likovnom saborovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana