Završen Lut fest u Istočnom Sarajevu: Gran pri komadu Par cipela

A. M.
Završen Lut fest u Istočnom Sarajevu: Gran pri komadu Par cipela

Istočno Sarajevo - Gran pri za najbolju predstavu 17. međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut fest" u Istočnom Sarajevu dodijeljen je predstavi "Par cipela" u režiji Todora Valova, Dečjeg pozorišta Subotica.

- Od pokazanih predstava na festivalu žiri je jednoglasnom odlukom dodijelio ovu nagradu na osnovu najbolje objedinjenih komponenata jednog scenskog djela - navodi se u saopštenju.

Nagrada za najlutkovitiju predstavu pripala je komadu "Zlatokosa" Pozorišta iz Niša. Priznanje za najbolju animaciju otišlo je u ruke Angelini Rusevoj, za ulogu psa u predstavi "Kresivo", Državnog lutkarskog pozorišta Sliven, Bugarska. Za najbolju kreaciju lutaka nagrađena je lutka - Stefka Kjuvlijeva u predstavi "Ljepotica i zvijer", Pozorište lutaka Mostar. Žiri, koji je radio u sastavu Bonjo Lungov, Amela Vučenović i Valentina Fursova, istakao je u četvrtak, na zatvaranju festivala, da je manifestacija bila dobro organizovana.

- Imali smo priliku da vidimo predstave različitih vidova lutkarskih formi. Selekcija takvog vida je izuzetno dobra i kvalitetna, neophodna za sprovođenje jednog međunarodnog lutkarskog festivala - usaglašen je žiri.

Posebno su istakli da ne treba izgubiti iz vida izuzetno kvalitetan i pažljivo pripremljen prateći program, koji je u sebi sadržao dvije promocije knjiga, jedan master klas, radionice i, izmeću ostalog, omogućio učesnicima vrijeme za razmjenu mišljenja i iskustava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana