Završen "Bratunački strip festival"

Srna
Završen "Bratunački strip festival"

BRATUNAC - Dodjelom zahvalnica i priznanja, u Bratuncu je danas završen peti po redu "Strip festival".

U prethodna dva dana posjetioci su mogli da uživaju u izložbama, radovima, radionicama stripa i crtanja sa autorima iz naše zemlje i regiona, predstavljanju novih izdanja i berzi stripa.

Najmlađi su danas u okviru "škole stripa" imali priliku da saznaju više o tome kako nastaje strip, koji su najpoznatiji strip junaci i kako da ispričaju priču kroz strip.

Festival je prije dvije večeri otvoren izložbom "15 godina Vekovnika", grafičkog romana scenariste Marka Stojanović, a koja je bila postavljena tokom trajanja festivala.

Predrag Milić, inicijator i organizator festivala kaže da je ove godine festival protekao veoma dobro, iako je loše vrijeme ograničilo festival na zatvoreni prostor te se, zbog kiše, nije mogla održati radionica crtanja na bratunačkoj Rajskoj plaži.

On kaže da nakon petog izdanja "Bratunačkog strip festivala" planiraju uvođenje nekih novina i obogaćivanje festivalskog sadržaja kako bi strip bio tema rada tokom čitave godine, a planiraju organizovati redovnu Školu stripa za najmlađe i druge aktivnosti.

Milić je istakao da interesovanje za ovaj festival u Bratuncu i okruženju iz godine u godinu raste što je potvrdio veliki broj prisutnih na večerašnjem otvaranju programa.

Najbolji radovi sa bratunačke škole stripa biće objavljeni u dječijem strip magazinu "Parabelum junior".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana