Završen 66. Festival festivala: “Večernja ruža” osvojila srca Trebinjaca

G.S.
Završen 66. Festival festivala: “Večernja ruža” osvojila srca Trebinjaca

TREBINjE - Predstava “Večernja ruža”, koju su odigrali glumci “Teatra 011” iz Beograda, osvojila je srca Trebinjaca. Osim što su dobili “Zlatnu masku” za najbolju predstavu po mišljenju publike na 66. Festivalu festivala, smotri amaterskih dramskih pozorišta, osvojili su i priznanje za najbolju epizodnu mušku ulogu, najbolju kostimografiju, koreografiju i scenografiju.

Publika je odgledala ukupno sedam predstava, a stručni žiri je najboljim pojedincima i pozorišnim trupama uručio “Zlatne maske”.

Za ulogu Helene glumica ovog teatra Jovana Petrović osvojila je “Zlatnu masku” za najbolju žensku ulogu.

- San svakog glumca amatera je da dođe u Trebinje na festival. “Zlatna maska” je stvarno ostvarenje sna, najveće dostignuće u amaterizmu i ona mi izuzetno laska. Trudiću se da je opravdam - kaže Petrovićeva.

Odigravši predstavu “Putujuće pozorište Šopalović” glumačka trupa “Dragoljub Milosavljević Gula” iz Petrovca na Mlavi prvi put se predstavila na festivalu pozorišnog amaterizma u Trebinju. Glumica ovog pozorišta Milica Ilić osvojila je “Zlatnu masku” za najbolju epizodnu žensku ulogu.

- Naša najveća želja je bila da konačno zaigramo pred trebinjskom publikom. I nagrada koju sam dobila je veliko priznanje i potvrda našeg i moga rada - ističe Ilićeva.

Domaćinu, Gradskom pozorištu iz Trebinja, koji je na ovogodišnjem festivalu odigrao predstavu “Pomračenje”, pripale su četiri nagrade - “Zlatna maska” za najbolju mušku ulogu, najbolju predstavu u cjelini, nagrada za najbolju režiju i autorsku muziku.

Sa 66 godina tradicije Festival festivala je kruna pozorišnog amaterizma. Slavni reditelj Egon Savin, koji je bio predsjednik stručnog žirija festivala, istakao je da trebinjska publika zaslužuje da nakon amaterskog ima i festival profesionalnih pozorišta.

Pored “Zlatnih maski”, žiri je dodijelio i tri diplome zaslužnim pojedincima koji su na lijep način obilježili svoje učešće u pozorišnim ostvarenjima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana