Zatvoren 15. ART simpozijum Jahorina 2017.:Pažnju privukla skulptura iz Japana

Srna
Zatvoren 15. ART simpozijum Jahorina 2017.:Pažnju privukla skulptura iz Japana

Jahorina - Likovni kritičar Vojislav Vujanović zatvorio je petnaestu međunarodnu likovnu koloniju "ART simpozijum Jahorina 2017", koja je okupila 18 slikara, vajara, grafičara i likovnih kritičara iz Japana, Južne Koreje, Bugarske, Srbije, Hrvatske i BiH.

Vujanović je istakao da je riječ o jednoj od najboljih kolonija do sada. Sa njim se složio i osnivač i umjetnički rukovodilac "ART simpozijuma Jahorina" Lazo Savić, koji je istakao da je ovogodišnja kolonija bila veoma produktivna i da je rezultirala sa 40 umjetničkih djela visoke likovne vrijednosti.

Savić je među ovim djelima posebno istakao skulpturu u drvetu jasen, visine dva metra, koja predstavlja portret djevojke iz Japana. Tim povodom obratio se i vajar iz Japana Kota Sakai, koji prvi put učestvuje na koloniji.

- Svaka skulptura koju izrađujem predstavlja dio mene, a da bih je napravio, potrebno mi je mjesec dana. Međutim, ovdje sam imao dvije sedmice na raspolaganju, pa sam se plašio da neću ispoštovati rok, ali sam uspio na kraju - istakao je Sakai.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana