Zanimljiva projekcija filma na otvorenom: Razgovori sa drugim ženama uz kišu

Srna
Zanimljiva projekcija filma na otvorenom: Razgovori sa drugim ženama uz kišu

Banjaluka - Izgleda da Udruženje građana "Kultura kulturi" i kiša imaju potpisan neki tajni sporazum, pa nekim čudom bez obzira na to što ona "posjeti" gotovo svaki događaj u njihovoj organizaciji, publiku ne može rastjerati.

Tako je bilo i u ponedjeljak uveče na parkingu ispred Doma omladine gdje je devedesetak zaljubljenika u sedmu umjetnost, sa velikom pažnjom gledalo film  "Šta druge žene govore".

Projekcijom i diskusijom rukovodio je naš dramaturg Slaviša Radan. Kako to obično biva, u momentu kada je bilo najzanimljivije, počela je kiša, međutim skoro niko od prisutnih nije mogao "odustati" od filma, zanimalo ih je šta će se na kraju desiti, posebno iz razloga što je film režiran i sniman na specifičan način, što je scenario odličan, a priča iskrena i životna.

I Danijel Mihić u ime Udruženja "Kultura kulturi" rekao je da se u momentu kada je počela kiša desilo nešto neuobičajeno.

- Umjesto da gledaoci prihvate da se projekcija prekine i odgodi za neko drugo veče, velika većina se složila da se emitovanje nastavi unutar Doma omladine. Svako je uzeo svoju stolicu i za dvadesetak minuta projekcija je neometano nastavljena u holu Doma - ispričao je on.

Nakon završetka filma, Radan je pustio pjesmu "Emina" Alekse Šantića koju je izveo pokojni Cune Gojković i narednih sat vremena vodila se izuzetno zanimljiva diskusija o filmu.

- Ovo je do sada ubjedljivo najposjećeniji događaj koju su organizovali članovi IG "Kultura kulturi" i zaista raduje podatak da se sve više ljudi odaziva na pozive i želi da aktivno učestvuje u kulturnim događajima - srećan je Mihić.

A. M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana