Zadužbina Petar Kočić Banjaluka - Beograd na solunskom sajmu

SRNA
Zadužbina Petar Kočić Banjaluka - Beograd na solunskom sajmu

Banjaluka - Zadužbina "Petar Kočić Banjaluka – Beograd" učestvovaće na 11. Međunarodnom sajmu knjiga u Solunu, gdje tradicionalno predstavlja Republiku Srpsku, saopšteno je iz te zadužbine.Sajam će biti održan od 8. do 12. maja.


Direktor i glavni i odgovorni urednik Zadužbine Nikola Vukolić istakao je da ova zadužbina ima dosta dobru saradnju sa izdavačima iz Grčke, sa kojima je u proteklih 11 objavila nekoliko zajedničkih knjiga, između ostalih i monografsko dvojezično izdanje "Mrgude" Petra Kočića na srpskom i grčkom jeziku, te "Otadžbinske teme" Nikole Koljevića.

Na solunskom sajmu Zadužbina "Petar Kočić Banjaluka – Beograd" predstaviće svoja izdanja koja su izazvala pažnju ne samo u Grčkoj, nego i na drugim evropskim sajmovima.

Riječ je o dvojezičnoj biblioteci "Prevodi", te nekim novim izdanjima, kao i biblioteci "Klasici" u sklopu koje su objavljena djela Ive Andrića, Petra Kočića, Branka Ćopića i drugih srpskih klasika.

Kultna knjiga na štandu Zadužbine je dvojezično izdanje na srpskom i grčkom "Osam savremenih grčkih pjesnika"./kraj/nb/ab

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana