Za Matrjošku na Mokroj Gori se bori 60 mladih muzičara

Srna
Za Matrjošku na Mokroj Gori se bori 60 mladih muzičara

Mokra Gora - Na Petom festivalu ruske klasične muzike "Boljšoj" na Mokroj Gori u prisustvu nekih od najvećih imena u svijetu klasične muzike u takmičarskom programu će nastupiti 60 mladih talenata iz Srbije, Republike Srpske i Rusije.

- Mladi muzičari takmičiće se za zlatnu, srebrnu i bronzanu "Matrjošku" u dvije starosne kategorije - od 13 do 17 i od 18 do 25 godina -  najavio je osnivač festivala, proslavljeni režiser Emir Kusturica.

O najboljima će odlučiti žiri, koji čine direktor Škole za muzičke talente iz Ćuprije Danijela Jović kao predsjednik, proslavljeni ruski pijanista Jurij Rozum i profesor Zoran Komadina. U revijalnom programu gosti će biti čuveni ruski violinista Roman Simovič, koji je koncert-majstor Londonske filharmonije, mezosopran Milijana Nikolić, violinistkinja Tatjana Samuil i violončelista Justus Grim.

- Svjetski premijerni nastup u Srbiji imaće kvintet Romana Simoviča, koji je posebno oformljen za Peti festival ruske muzike "Boljšoj", a čine ga vrhunski muzičari, koji nastupaju sa najprestižnijim orkestrima i renomiranim dirigentima - violinisti Robert Lakatoš i Milijana Simovič, violončelisti Tim Hju i Ksenija Janković i pijanista Vladimir Milošević -  naveo je Kusturica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana