Vuk Kostić odlikovan na Dan Državnosti za kulturni doprinos

tanjug
Foto: printscreen

BEOGRAD - Poznati glumac Vuk Kostić dobio je zlatnu medalju za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim djelatnostima, a posebno u oblasti glume, koju mu je danas uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kostiću je ovo vredno odlikovanje dodjeljeno na svečanosti organizovanoj povodom Dana državnosti Srbije, na kojoj su priznanja dodjeljena i ostalim laureatima i pojedincima, kao i institucijama zaslužnim za unapređenje kulture, prosvjete, privrede i sporta u zemlji.

Kostić je kazao da mu je na današnjoj svečanosti dodjelom Zlatne medalje za kulturni doprinos učinjena velika čast.

"Ovo je izuzetna čast, želeo bih da pozdravim svoju majku i ovaj orden njoj posvetim, zato što mislim da će ona biti najsrećnija", kazao je Kostić.

Rekao je da je u familiji imao predaka koji su na "svojim prsima nosili Obilićeve ili Karađorđeve zvezde", te izrazio zadovoljstvo što je na ovaj način doprineo porodičnoj tradiciji.

Zahvalio se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministarki kulture Maji Gojković na inicijativi da na ovaj način bude nagrađen za svoj rad.

"Ovo će da bude podsticaj, ali i opomena da budemo najbolji što možemo", poručio je Kostić.

Vuk Kostić je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac i unuk jednog od osnivača i glumca prvog pozorišta u Prokuplju, prije Drugog svjetskog rata.

Njegove najpoznatije uloge su u filmovima "Apsolutnih sto", "Neprijatelj" i "Mala noćna muzika", serijama "Ubice moga oca" i "Gorki plodovi", a čuven je i po glavnoj pozorišnoj ulozi u predstavi "Velika drama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana