Vučić: Radmila Živković bila velika diva naše filmske i pozorišne umetnosti

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici i kolegama povodom smrti glumice Radmile Živković i istakao da je bila jedna od velikih diva naše filmske i pozorišne umjetnosti i izuzetna glumica koja je nevjerovatnim talentom i posvećenošću umjetnosti obilježila najsjajniju epohu naše kinematografije i pozorišta.

 Vučić je naveo da je sa tugom primio vijest o smrti Živković, i istakao da su njena strast prema glumi, bravurozne role i maestralni talenat da publici približi složene likove sa jedinstvenom dubinom i autentičnošću, na najbolji način odražavali njen umjetnički senzibilitet.     

"Besprekorno i upečatljivo je umela da oživi likove iz svih sfera života, dajući glas njihovim emocijama i ličnim pričama, koje i danas pamtimo.

Imao sam izuzetnu čast i privilegiju da Radmili Živković dodijelim Sretenjski orden drugog stepena za izuzetne zasluge i doprinos umjetnosti, u koju je utkala i bogato kulturno nasljeđe naše zemlje, na njoj svojstven i zaista jedinstven način", navodi se u telegramu saučešća.

On je izrazio uvjerenje da će njena izuzetna ličnost i umjetnički integritet, kao i pečat koji je ostavila u glumi, nastaviti da inspiriše generacije mladih umetnika.

"Izražavam duboko saučešće Radmilinoj porodici, kolegama, prijateljima i poštovaocima", navodi se u saučešću predsjednika Vučića.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana