Vrhunski komičari spustili zavjesu u Gradišci

Milan Vujić
Vrhunski komičari spustili zavjesu u Gradišci

Gradiška - Nastupom vrhunskih komičara iz regiona, spuštena je zavjesa na Prvi međunarodni festival stendap komedije u Gradišci “Hit stendap”, koji je održan u Kulturnom centru.

Na festivalu je za tri dana nastupilo 15 komičara iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i BiH, a oko hiljadu Gradiščana je uživalo u šalama majstora komedije.

- Ovaj festival je prvi zajednički projekat opštine Gradiška i Maribora, a nadam se da će stendap postati kulturni brend upravo naše opštine - istakao je direktor Kulturnog centra Gradiška Željko Blagojević.

Aforističar i stendap komičar iz Srbije Srđan Dinčić smatra da je humor najbolji i najljepši način kojim se može “dokazati nedokaznom, objasniti i onom ko ne želi da sluša, pokazati onom što ne želi da vidi, jer slatkom rečju se najbolje soli pamet”. 

Glumac Stojan Matavulj kaže da je stendap doživio ekspanziju na ovim prostorima.

- Naš humor je vrlo specifičan, jer ide od narodnog, po sve do sofisticiranog humora. Mislim da je trend u humoru biti što više okrenut zapadu, jer se upravo njihov stendap “uvukao” u naše krajeve, a publika ga je dobro prihvatila - istakao je Matavulj.

Stendap komičar iz Sarajeva Marko Puljiz rekao je da svaki komičar ima svoj stil i svoj način nastupa, a on je, kako kaže, izabrao čisti humor iz svakodnevnog života, bez pominjanja politike i religije.

- Svaki dan kada se probudite u BiH možete reći da je pomalo smiješan, a ja se trudim da prikažem da nije sve toliko tragično, već da našu svakodnevicu predstavim iz pozitivnog ugla - istakao je Puljiz.

U Gradišci je nastupio i komičar iz Srbije Aleksandar Perišić, koji je rekao da nema razlike u nastupima, bili oni na ovim prostorima, ili negdje u okruženju, “jer svako društvo manje-više ima iste probleme”.

- Ljudi koji nas razumiju, odnosno koji su naše govorno područje, i uz one sitne razlike u mentalitetima, u principu se smiju istim stvarima - istakao je Perišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana