Vladimir Đorđević: Filmski Bruklin na maloj sceni

Aleksandra Madžar
Vladimir Đorđević: Filmski Bruklin na maloj sceni

Banjaluka - "Izgubljeni u Bruklinu" biće moderna multimedijalna predstava isprepletena video-materijalom, koji doprinosi autentičnosti priče i daje filmsku notu, što će je učiniti izuzetno dinamičnom i savremenom.

Ovim riječima za "Glas Srpske" glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Vladimir Đorđević opisuje novi komad, koji će svoj prvi "pozorišni vazduh" udahnuti početkom decembra na maloj sceni "Petar Kočić" u nacionalnom teatru.

Osim glumačkih kreacija, publika će imati priliku da vidi i Đorđevićeve rediteljske sposobnosti. Dramatizaciju teksta radili su, kao već provjerena ekipa, Milan Gajić i Mario Ćulum. Željku Erkiću povjerena je glavnu uloga Džoa Molera, koji je i autor djela, dok je Đorđević sam sebi dao zadatak da oživi ostale likove koji se pojavljuju u predstavi.

- Uvek sam imao sreće u saradnji sa partnerima u predstavama u kojima sam igrao i koje sam režirao, tako da će mi i sada biti zadovoljstvo raditi obe stvari istovremeno - rekao je Đorđević.

Priliku da obogati svoje iskustvo dobio je i mladi reditelj Duško Stanivuk, kao asistent režije.

- Duško mi je do sada pomogao u snimanju video-materijala za predstavu, zajedno sa Dajanom Javorcem, Nemanjom Savanovićem, Ognjenom Bogdanovićem i Draganom Majkićem - istakao je Đorđević.

Da mala scena u pozorištu ima posebnu draž, zbog blizine publike, stvarajući poseban osjećaj intimnosti, potvrdio je i Đorđević.

- Rad na maloj sceni ne dozvoljava glumačkoj igri da bude prenaglašena, već da ostane istinska i uverljiva za gledaoca, koji može da se poistoveti sa likovima u predstavi. To je ono što me posebno privlači da igram i režiram na maloj sceni - naglasio je Đorđević.

Priča

- Ovaj komad je priča o srpskim emigrantima koji se bore za svoj opstanak u SAD. Akcenat je stavljen na jednog srpskog emigranta, koji radi teške fizičke poslove, kroz koje upoznaje ljude drugih nacionalnosti. Pokušavajući da se izbori sa problemima života u tuđini, upada u niz tragikomičnih situacija - kazao je Vladimir Đorđević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana