Vitomiru Ćurčinu nagrada “Zlatni aforizam”

Srna
Vitomiru Ćurčinu nagrada “Zlatni aforizam”

MRKONjIĆ GRAD - Vitomir Ćurčin iz Zrenjanina dobitnik je nagrade “Zlatni aforizam”, koju dodjeljuje Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada za najbolje napisan satirični aforizam, povodom 1. aprila - Dana šale.

Nagrađeni aforizam glasi: “Kad divovi potežu konopac, najviše pati izgažena trava”.

Na 21. međunarodni konkurs humora i satire o temi “Povuci-potegni”, koji je mrkonjički Klub umjetničkih duša raspisao prije mjesec dana, prijavilo se 88 autora iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Bugarske i Crne Gore sa više od 1.200 aforizama i drugih satiričnih formi.

U Mrkonjić Gradu večeras je održano književno veče na kojem su promovisani pristigli radovi.

Predsjednik Kluba umjetničkih duša Slobodan Ćoćkalo rekao je novinarima da se nada da su ulazeći u treću deciniju ovim konkursom uspjeli da ostave značajan trag na polju humora i satire.

“Zadovoljni smo i odzivom i krajnjim rezultatom jer ovo je zaista vrijedno i Mrkonjić Grad postaje i prijestonica humora i satire. Svi radovi biće objavljeni u zajedničkom zborniku”, istakao je Ćoćkalo.

Književnik iz Šipova Milan Trivunčić naveo je da je ovo druženje u Mrkonjić Gradu postalo tradicionalno povodom 1. aprila.

“Ovo su lijepi susreti, a aforističari i pisci mogu da kažu ono što ih boli. Tema je bila zanimljiva, jer je kod nas sve povuci-potegni”, rekao je Trivunčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana