Višak vjetra Dane Komljena vidjelo hiljadu gledalaca

C. M.
Višak vjetra Dane Komljena vidjelo hiljadu gledalaca

Lokarno - Premijeru filma "Višak vjetra" doživljavam kao korak prema narednom filmu koji ću raditi sa Bobanom Kaluđerom, koji je zajedno sa bratom Dejanom igrao u filmu.

Rekao je ovo Banjalučanin Dane Komljen poslije svjetske premijere svog kratkometražnog ostvarenja na 67. filmskom festivalu u Lokarnu u Švajcarskoj. Film je prikazan u srijedu u okviru zvanične konkurencije "Pardi di Domani".

- "Višak vjetra" u Lokarnu je pogledalo hiljadu ljudi i bilo je posebno zadovoljstvo izaći na binu i pokloniti se publici - kaže Komljen.

Prema njegovim riječima, film se dopao publici i smatra da je to bio važan korak za njega i Bobana da pokažu šta su zajedno napravili.

Boban Kaluđer ističe da je snimanje proteklo bez problema i da se sve odvijalo uigrano, kao i da je Komljenova jasna vizija mnogo olakšala cijeli proces. Producent Zoran Galić rekao je da je srećan što je banjalučka "Vizart" produkcija učestvovala u ovom projektu, a nada se da će nastaviti saradnju sa Komljenom.

- Festival u Lokarnu je značajan za ekipu filma, ali i za razvoj kinematografije u Republici Srpskoj koja je posljednjih godina u krizi - istakao je Galić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana