Vila prva na Mokranjčevim danima

S. Ta.
Vila prva na Mokranjčevim danima

Prijedor - Srpsko pravoslavno crkveno pjevačko društvo "Vila" iz Prijedora pobjednik je horskog natpjevavanja kojim su u Negotinu u Srbiji počeli 48. Mokranjčevi dani.

Osim "Vile", u natpjevavanju su učestvovali horovi "Vardar" iz Skoplja (Makedonija), "Lojze Bratuž" iz Gorice (Italija), "Sveti Jovan Krstitelj" iz Bačke Palanke (Srbija) i "Sveti Sava" iz Lučana (Srbija).

Žiri natpjevavanja činili su selektor festivala Branka Radović, dirigent Suzana Kostić i muzikolog Maja Čolaković-Vasić.

Mokranjčevu duhovnu i svjetovnu muziku na ovogodišnjem festivalu izvodiće renomirani umjetnici Divna Ljubojević i hor "Melodi", operska pjevačica Jadranka Jovanović i pijanista Nikola Rackov. 

Direktor "Mokranjčevih dana" Milan Radosavljević najavio je i bogat prateći program, književne večeri, naučne tribine, a biće otvorene i tri izložbe.

Na 48. Mokranjčevim danima, koji su u Negotinu počeli 13. septembra i traju do 20. septembra, publika će moći da vidi 22 programa, među kojima mjuzikl "Zona Zamfirova" u režiji Kokana Mladenovića, kao i koncert povodom 200 godina od rođenja Petra Petrovića Njegoša.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana