„Vihoraši“ učestvovali na saboru u Somboru

SRNA
„Vihoraši“ učestvovali na saboru u Somboru

DERVENTA- Predstavnici Srpskog književnog kluba "Vihor" iz Dervente učestvovali su na susretima "Matica-dijaspora" u Somboru, koji su održani u organizaciji Zavičajnog udruženja Srba "Korijeni" Sombor.

Promovisano je stvaralaštvo Rade Kitić Ćošan iz Modriče, odnosno romani "Kosana" i "Prljavi dodiri" o kojima su govorili književnici Ljutomir Rundić Romanijski i Ilija Pavlović.

Književnik Milorad Mišo Đurđević iz Dervente govorio je o temi okruglog stola "Ćirilica danas" kroz izlaganje "Ćirilica postojanja vrijedna".

Na susretima, održanim tokom vikenda u Srpskoj čitaonici "Laza Kostić" u Somboru, organizovano je predstavljanje pjesnika na poetskoj večeri.

Učesnici susreta položili su cvijeće na grob Dušana Sekulića koji je prethodnih godina uspješno vodio somborsko Udruženje "Korijeni", a preminuo je 26. avgusta ove godine.

Oni su posjetili i grob srpskog književnika i pjesnika Laze Kostića.

Manifestacija "Matica dijaspora" održana je 14. put uz podršku Grada Sombora, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa vjerskim zajednicama i Pokrajinskog fonda za pružanje pomoći prognanim i izbjeglim licima i saradnju sa Srbima u regionu. /kraj/ns/ljlj/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana