Vida Davidović pobjednica konkursa Sterijinog pozorja

Ilijana Božić
Vida Davidović pobjednica konkursa Sterijinog pozorja

NOVI SAD – Tekst „Mali ratovi i kabine Zare“ Vide Davidović proglašen je najboljim ostvarenjem na konkursu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst za 2021/22. godinu.

Rad, pristigao pod šifrom onthefloor, žiri u sastavu Spasoje Ž. Milovanović (predsjednik), Mirko Demić i Dušan Petrović, odluku je donio jednoglasno.

Davidovićeva je rođena 1998. godine u Istočnom Sarajevu, osnovnu i srednju školu završila je u Banjaluci, dok je osnovne studije završila na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na smjeru dramaturgija. Trenutno je studentikinja master studija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na smjeru za teoriju dramskih umjetnosti i medija.

Autorka je dramatizacije „Na rubu pameti/Pijana noć 1918“, rađene po motivima djela Miroslava Krleže i Tene i Ive Štivčić, a u režiji Marka Misirače. Radila je na projektima „So na rane“ Tee Matanović, u režiji Rastislava Ćopića, „Onaj koji govori da, onaj koji govori ne“ u režiji Nikole Bundala, te na predstavi „Banjaluka“.

Takođe, radila je adaptaciju „Sna letnje noći“ za opersko izvođenje, asistirala na tekstu „S duge strane jastuka“, te radila na adaptaciji „Don Žuana“ u režiji Marka Misirače, ali i na komadu „Bruklin i mačke u kontejnerima“ u režiji Andreje Kargačin.

Scenaristkinja je filma „Matura“ u režiji Gvozdena Ilića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana