Vid Vicko Vukelić u Budvi „Pjevao o ljubavi“

I. B.
Vid Vicko Vukelić u Budvi „Pjevao o ljubavi“

BUDVA - Dječiji pjesnik Vid Vicko Vukelić bio je gost na Festivalu za djecu „Male morske pjesme i priče” koji je trajao od 30. marta do 2. aprila, a u organizaciji Javne ustanove Narodna biblioteka Budve i nevladine organizacije „Dramski studio Budva”.

Program ovogodišnjeg, devetog po redu festivala „Male morske priče i pjesme”, počeo je 30. marta od 18 časova izložbom „Blic od palube” koja je bila postavljena u bioskopu Cadmus Cineplex, a na istom mjestu od 19 do 20 časova organizovana je i radionica glume.

Učesnici festivala su u četvrtak, od 10 do 14 časova, imali književnu šetnju „Đir po Budvi”, a nakon odmora od šetnje, u terminu od 16 do 18 časova, naoružani znanjem učestvovali u Književnom kvizu u Narodnoj biblioteci Budve, a Vukelić je bio član žirija.

Petak, 1. april, bio je rezervisan za program „Pisci od palube” i književne radionice u Narodnoj biblioteci Budve na kojima su predstavljeni: Nikoleta Novak, zatim Vid Vicko Vukelić i njegov poetski čas „Pjevam o ljubavi” gdje su se čuli gromoglasni aplauzi i oduševljenje učenika i nastavnika. Zatim pjesnici Zoran Mićović i Goran Radojičić

”Nakon gostovanja „Pisaca od palube“, takođe u Biblioteci, od 18 do 20 časova upriličen je okrugli sto.

Završnog dana festivala, u subotu, na Akademiji znanja organizovana je književna žurka od 11 do 12 časova, a od 12 do 14 časova  upriličena je i svečana dodjela nagrada „Mali/a od palube” čime je ovogodišnje izdanje festivala zatvoreno.

Svi programi su se odvijali u JU Narodna biblioteka Budve, u amfiteatru Akademije znanja i u bioskopu Cadmus Cinepledž, a prijatelji Festivala su: Opština Budva, JU Narodna biblioteka Budve, NVO Dramski studio Budva, Akademija znanja, Turistička organizacija Budve i bioskop Cadmus Cineplex.

Po završetku festivala u Budvi Vukelić odlazi u Sombor na Festival zabavne muzike za djecu „Šareni vokali“ gdje se izvodila njegova pjesma „Čudan lavež“ i pjesma dobija gran-pri nagradu festivala. Muziku je radila Vesna Veljković a pjeva Uroš Botunjac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana