“Veseli četvrtak” objavio strip “Dugo putovanje”: Zagor na Maršu suza

B. P.
“Veseli četvrtak” objavio strip “Dugo putovanje”: Zagor na Maršu suza

BEOGRAD - Izdavačka kuća “Veseli četvrtak” u okviru svoje edicije “Odabrane priče”, kao 70. broj objaviće “Dugo putovanje”, epizodu stripa “Zagor”.

U pitanju je kontroverzna priča, koju je napisao Moreno Buratini, dok je crtež uradio Aleksandro Kjarola. Jedna od onih epizoda koja duboko dijeli ljubitelje ovog stripa na one koji su ljuti zbog modernizacije njihovog junaka, dok je drugi vide kao pravo osvježenje unutar serijala. 

- Zagor pokušava da pomogne Satku, indijanskom advokatu, da spreči progon Indijanaca Čiroki iz njihovih domova. Da bi ih pokušao spasiti, Duh sa sjekirom odlazi čak u Bijelu kuću, da razgovara s predsjednikom, ali odmah potom odlazi na zapadnu granicu, odlučan da se pridruži karavanu egzodusa, kojem prijete beskrupulozni ljudi - piše u opisu epizode. U pitanju je epska priča, koja uključuje dramu, avanturu, istorijsku rekonstrukciju pa čak i dirljivu ljubavnu priču, inspirisanu tragičnim progonom naroda Čirokija poznatim kao “Marš suza”. Naslovnica je djelo slavnog Galijena Ferija, a strip ima 320 crno-bijelih stranica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana