Venecija: Muzeji otvaraju vrata poslije godinu dana

Tanjug
Foto: Image by Foundry Co from Pixabay

RIM- Nakon više od godinu dana zaključanih vrata, muzeji i galerije u Veneciji otvaraju vrata posjetiocima.

Agencija Ansa javlja da čuvena galerija „Pegi Gugenhajm", danas prima prve posjetioce koji su rezervisali karte unapred. Postavljena je izložba u čast 1.600 godina postojanja grada na vodi.

Za danas je predviđeno i otvaranje Duždeve palate i Muzeja Kavur, a i umjetnička galerija Akademije danas će, nakon jednogodišnje pauze, primiti prve posjetioce.

„Veoma je važno da nakon što smo predugo ostali zatvoreni i bez posjetilaca postepeno otvaramo muzeje i galerije. To je znak nade. Svi smo umorni i obeshrabreni, i dobro je da otvorimo za publiku kulturne ustanove jer su dio našega identiteta i svakdnevnog života", rekla je za agenciju direktor umjetničke galerije „Pegi Gugenhajm", Karol Vail.

Sve strukture koje se otvaraju primiće posjetioce uz strogo poštovanje anti-kovid mjera unapred obezbijeđena rezervacija, obavezno nošenje zaštitnih maski, ograničen broj posjetilaca raspoređenih u smjene i poštovanje fizičkog razmaka među osobama.

Za posjetioce iz drugih dijelova Italije, prije prelaska regionalnih granica ili putovanja vozom, obavezno je imati negativan test na kovid19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana