Veliki Blek za veliki jubilej

B.P.
Veliki Blek za veliki jubilej

BEOGRAD - Izdavačka kuća “Golkonda” objavila je novi broj edicije “Lunov magnus strip”, u epizodi kultnog stripa “Veliki Blek”, pod nazivom “Gradonačelnik Malog Rima”.

Izlazak ove epizode se vremenski poklapa i sa jednim velikim jubilejom - naime, baš ovih dana se navršava 70 godina od prvog pojavljivanja Bleka na italijanskim kioscima. Autorski trojac koji se krio pod umjetničkim imenom EseGese je oktobra 1954. godine predstavio tog trapera junaka, neustrašivog borca za slobodu i pravdu. Čitaoci su ostali opčinjeni njegovim pustolovinama, najprije u Italiji, potom u Francuskoj, Grčkoj i mnogim drugim zemljama, a kasnih šezdesetih s njim se upoznala i stripovska publika u tadašnjoj Jugoslaviji. Od tog trenutka, plavokosi džin postaje jedan od stubova temeljaca serijala “Lunov magnus strip”, a istu ulogu je dobio i kod “Golkonde”, izdavačke kuće koja je 2022. nastavila objavljivanje edicije “LMS”.

Novi broj donosi priču koju je napisao Miodrag Milanović, dok je za crtež bio zadužen Miša Mijatović Radič. Sveska ima 96 strana u mekom povezu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana