Večeras svečano otvaranje Teatar festa

Agencije
Večeras svečano otvaranje Teatar festa

Banjaluka - U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci večeras će početi tradicionalna pozorišna manifestacija 16. Teatar fest "Petar Kočić", koju će zvanično otvoriti predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić.

 Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković rekao je ranije Srni da je sve spremno za početak Teatar festa, a prve večeri publici će se predstaviti domaćin manifestacije, Narodno pozorište Republike Srpske sa predstavom "S planine i ispod planine".

Na ovogodišnjem Teatar festu učestvovaće šest pozorišta iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske. Publika će moći da uživa u predstavama pozorišta iz Kikinde, Zrenjanina, Beograda, Novog Sada, Rijeke, Zenice i Banjaluke.

Narodno pozorište iz Kikinde izvešće predstavu "Sava Savanović-Vampirska simfonija", a Narodno pozorište iz Novog Sada predstavu "Zdravo živote", dok je predstava "Dabogda te majka rodila" rađena u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana plemenitog Zajca i Hrvatskog kulturnog društva "Teatra" iz Rijeke.

Na festivalu će biti izvedene i predstave "Zla žena" Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina, "Elijahova stolica" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, "Grebanje ili kako se ubila moja majka" Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice i Bitef teatra iz Zenice, te predstava "Kuhinja" Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Ovogodišnji Teatar fest pratiće brojni sadržaji – izložbe i promocije knjiga, a svake festivalske večeri biće održan okrugli sto o predstavi odigranoj te večeri.

Selektor Festivala je Miroslav Radonjić, a žiri će raditi u sastavu Nebojša Bradić, Miloš Babić i Nikola Pejaković.

Festival, koji će svečano biti otvoren večeras u 19.30 časova, trajaće do 9. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana