Večeras počinje besplatan kurs francuskog jezika u Narodnoj biblioteci ''Filip Višnjić'' u Bijeljini

Srna
Foto: Arhiva

BIJELjINA- U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini večeras počinje besplatan kurs francuskog jezika za 10 članova biblioteke koji su se prvi prijavili na ovaj kurs.

Kurs će trajati tri mjeseca, dva puta sedmično, ponedjeljkom i srijedom od 18.00 do 19.00 časova u prostorijama Biblioteke.

Prema riječima vršioca dužnosti ove ustanove kulture Petre Rajković, ovo je prilika da se okupe zaljubljenici u ovaj evropski jezik i da u Biblioteci "Filip Višnjić" pohađaju besplatni početni kurs francuskog jezika.

Ona je naglasila da su pravo na ovaj, besplatan kurs imali, prije svega, članovi Biblioteke.

Rajkovićeva je istakla da je u Biblioteci u pripremi i formiranje fonda knjiga na stranim jezicima, oko 6.500 jedinica na 15 različitih jezika, među kojima je i nekoliko stotina knjiga na francuskom jeziku.

Rajkovićeva je poručila članovima Biblioteke da će, kada se fond formira, biti u prilici da se upoznaju i druže sa knjigama na nekim od stranih jezika koje ova ustanova posjeduje.

Prema njenim riječima, besplatan kurs francuskog jezika prilika je da se skrene pažnja na lingvističko bogatstvo Biblioteke, kao i na potrebu učenja stranih jezika kako bi se u većoj mjeri cijenila vrijednost i prednosti različitih kultura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana